Thuis elektrodentherapie met de OMRON HeatTens

Heb jij ook wel eens last van die kleine pijntjes aan knie, rug of soms last van stijve spieren? Het is natuurlijk altijd gissen naar de directe oorzaak van de pijn in je knie, maar samen met de fysiotherapeut hebben we een mogelijke oorzaak gevonden voor mijn pijn. Na een polsbreuk in juni ging mijn trainings intensiteit omlaag, maar na een periode waarbij ik mijn bovenlichaam beperkt kon belasten begon ik mijn benen te trainen. Helaas overtrainde ik mijn quadriceps. Geen ramp, maar het kan pijnlijk zijn bij overbelasting.

Ik was dus blij toen Coolblue mij de OMRON HeatTens wilde toesturen om te testen. Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van het merk OMRON, maar het blijkt een wereldwijd toonaangevend bedrijf te zijn in het ontwikkelen van producten voor de gezondheidszorg en pijnbestrijding. 

Pijnbestrijding
De OMRON HeatTens verlicht je pijn of stijfheid in je spieren en gewrichten met behulp van elektrostimulatie. Hij is uiterst geschikt voor het verlichten van gewrichts- en spierpijn in de rug, knieën, schouders, benen, voeten en armen. Daarnaast gebruik je de programma’s met warmtetherapie om je spieren te ontspannen en je bloedsomloop te verbeteren.

Hij is makkelijk in gebruik, draagbaar en in het bezit van een accu waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen naar bijvoorbeeld je werk. De programma’s duren 30 minuten en eindigen vanzelf, dus prima te doen tijdens wat werkzaamheden.

Tweeledige behandeling
De TENS-technologie helpt het pijnsignaal te blokkeren, triggert de afgifte van endorfine en verbetert de bloedcirculatie. TENS is een klinisch bewezen technologie die op grote schaal wordt gebruikt door fysiotherapeuten en pijnspecialisten. Door het plaatsen van de elektroden geeft deze elektrische pulsen via de huid aan de zenuwen door. Daarnaast zorgt de OMRON HeatTens voor een warmte programma om de spieren warm te maken en zo ook de pijn te verlichten.  Maar goed, genoeg over de technologie achter de OMRON HeatTens want ik wil natuurlijk graag mijn ervaringen met jullie delen.

Conclusie
Ik heb de OMRON HeatTens inmiddels aantal keren gebruikt om de pijn van mijn peesontsteking te verzachten. Het instellen gaat gemakkelijk er zijn wat verschillende programma’s voor verschillende doeleinden. Alleen warmte of elektrostimulatie of een combinatie van beide. 

Ik probeer de combinatie waarin warmte wordt afgewisseld met elektrostimulatie. In het begin is het wel even wennen en ik weet nog steeds niet wat ik van de warmte stand moet vinden. Wel ondervind ik baat bij de elektrostimulatie waar ik in eerste instantie het niveau op 6 had gezet ben ik op 14 geëindigd. Dit betekent dat de pulsen intenser en steviger zijn. Bij stand 14 zag ik een aantal triggerpoints (zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek) wegschieten. 

Wat ik wel merk is dat de pads al redelijk snel niet zo heel goed meer hechten aan mijn huid. Uiteraard kan dit te maken hebben met beharing op mijn been dus wellicht zou je in de ideale situatie je been moeten scheren. Daarnaast is het aanbrengen van de pads op bijvoorbeeld je rug best lastig als je alleen bent, maar op andere plekken is dit geen probleem. De pijn is duidelijk minder geworden na de behandeling dus dat is zeker een pluspunt en het geeft een ontspannen gevoel op het behandelde gebied. Ik ben daarom blij verrast op enkele kleine minpuntjes na.

Hardlopen heeft natuurlijk beste een zware impact op je lichaam en spierpijn na een lange duurloop of wedstrijd is geen uitzondering. In dit soort gevallen is de OMRON HeatTens erg fijn omdat spierpijn prima zijn te behandelen. Het apparaat is ook geschikt voor mensen die door een medische reden last hebben van gewrichten of spieren.  Mocht je zelf de OMRON HeatTens willen aanschaffen, vanaf nu is deze bij Coolblue stevig afgeprijsd van €139,90 voor €99,-. LINK

(Ik heb de  Omron HeatTens van Coolblue ontvangen voor test doeleinden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *