A New York state of mind

optimaal voorbereid aan de start

Pas geleden bereikte ik de leeftijd van 28 jaar. Niet bepaald een feit wat me heel vrolijk stemt, dat jaartje tikt toch aan. Omdat ik wel van een feestje hou, had ik wat vrienden uitgenodigd voor een borreltje. De volgende morgen nam ik op m’n gemak nog is de cadeaus door, waarmee ik ontzettend verwend was. Dit bracht mij tot de conclusie dat het een volledige afspiegeling was van de verandering die ik het afgelopen jaar heb doorgemaakt. Werkelijk ieder item op de tafel had betrekking op hardlopen of mijn aanstaande reis naar New York.

Wie had ooit kunnen denken dat ik gelukkig werd van een boekje met hardlooproutes in en om Amsterdam of laat staan een paar nieuwe hardloopschoenen voor m’n verjaardag. Sinds een jaar staat mijn leven grotendeels in het teken van mijn training en voorbereiding op de marathon van New York. Dat houdt in dat we de nodige uren trainen, maar ook veel lezen van andere die mij al voor zijn gegaan in de 42km door deze prachtige stad. Wat waren hun ervaringen, tips en valkuilen? Alles om zo optimaal voorbereid aan de start te verschijnen.

IMG_5562

Human Rights Watch

Ik loop de marathon voor Human Rights Watch. Een mensenrechten organisatie waarvoor ik naast alle marathon training geld heb ingezameld. Dit doe ik samen met 40 anderen. (Vandaag op onze eerste dag hebben we een bezoek gebracht aan het kantoor van HRW hier, om de cheque met het totaal ingezamelde bedrag van 130.000 euro te overhandigen.) In ruil hiervoor krijgen we iedere week training van ons lopers duo Victor & Rolph en lopen we regelmatig een georganiseerde loop met elkaar. De compressiesokken, flipbelts, gelletjes en proteïneshakes vliegen me dan om de oren. Dat geeft gelijk ook wel een professionele uitstraling.

IMG_5567

voorbereiding

Ik loop eigenlijk alleen op sportdrank van de waterposten langs de route. Ik heb het geprobeerd hoor, vorig jaar tijdens de dam tot dam loop een reep met chocoladesmaak. Ik kreeg het met veel pijn en moeite weg, met acute misselijkheid tot gevolg. En laatst tijdens de halve marathon van Haarlem druivensuiker. Wederom gaf m’n lichaam dezelfde reactie. Toch brengt het me aan het twijfelen.

Word ik, ondanks de vele lopers uren, straks onderuit gehaald door de man met de hamer na die wel bekende 35km grens? Het maakt me zenuwachtig. Maar ben vastberaden me aan m’n eigen plan te houden. En ben druk denkende welke mantra ik over de gehele afstand ga reciteren. Met goede moed begin ik aan m’n generale trainingsrondje door Central Park, kennismaken met die beruchte laatste kilometers van de route. Dat geeft me voor straks een punt van herkenning en hopelijk uitblijven van een date met die vervelende man.

Let’s put up my New York state of mind!

Liefs Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *