Calisthenics Amsterdam x Herbalife workout

Samen met Herbalife Nutrition, Jordi van Fit Dutchies, Carolina van Foodie-ness en Lotte van Fitgirlcode doen we dit jaar mee aan 4 bijzondere workouts en deze Herbalife extraordinary workout vond plaats bij Calisthenics Amsterdam en dat beloofde een van de zwaarste workouts te zijn. Voor, tijdens en na de workout konden we gebruik maken van de verschillende shakes en sportdranken uit de Herbalife24 sportlijn om zo het beste uit onze training te halen, waaronder de Herbalife24 Rebuild Endurance waarover ik jullie meer zal vertellen.

Calisthenics is een relatief nieuwe sport waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt. Het heeft veel gymnastische elementen in zich en wordt veel op klimrekken in parken beoefend, maar nu was de beurt aan ons. We kregen deze toffe workout van eigenaar Wesley Kalkhoven die ons verwelkomde in Sporthal Roest. Roest is een hele coole industriële grote hal die een toffe vibe heeft tijdens het trainen en ziet er ook nog tof uit dus ik begrijp waarom hij hier graag zijn school wilde.

Na een korte introductie wat ons te wachten stond (en dat we ons vooral niet te druk hoefde te maken over het niveau van de training) begonnen we met een noodzakelijke warming-up. Dwars door de hele hal renden we de trappen op en neer en deden daarna wat rekoefeningen.

Na de warming-up nam Wesley het woord en vertelde over de sport, hoe hij is begonnen en liet ons middels een aantal oefeningen zien wat Calisthenics precies inhoudt. Erg tof om te horen met hoeveel passie hij over de sport praat. Maar toen ik hem aan het werk zag, dacht ik wel, wat cool zeg, maar pfff hoe ga ik dit voor elkaar krijgen hahaha.

Ik hoefde mij daar niet druk over te maken, we begonnen met een makkelijke oefening en die werden langzaam wat moeilijker. Daarnaast kregen we ook wat hulpmiddelen zoals een elastiek om te zorgen dat we de oefening correct konden uitvoeren en dat was erg fijn moet ik eerlijk zeggen.

Na de workout gingen sommige samen met Wesley de “human flag” proberen maar die is echt verschrikkelijk moeilijk en daar heb je behoorlijk veel kracht in je armen voor nodig. Zoals ik al zei, kregen we gedurende de gehele workout verschillende shakes en sportdranken uit de Herbalife24 sportlijn om ons te ondersteunen tijdens de workout. Een van de sportshakes die we na de workout kregen was de Rebuild Endurance.

Herbalife24 Rebuild Endurance is een sportshake die vooral is ontwikkeld voor duursporters. Het bevat namelijk specifieke koolhydraten en eiwitten die het herstel van een lange inspanning of duurloop verbeteren en zorgt dus voor een nog beter herstel van je spieren.

Rebuild Endurance bevat 2 verschillende soorten eiwitten. Whey eiwitten en caseïne eiwitten: deze worden op een ander tempo opgenomen door het lichaam.

Door deze eiwitten te combineren heb je dus zowel snelle eiwitten beschikbaar die meteen de vermoeide spieren beginnen te herstellen, en de trage eiwitten die het lichaam over een veel langere periode van eiwitten voorzien.

Hierdoor is de Rebuild Endurance vooral geschikt na een 10km training bijvoorbeeld. Daarom heb ik ‘m na mijn laatste duurloop afgelopen weekend direct geprobeerd en ik merkte direct dat ik mij weer sneller fit en energiek voelde.

Mocht je meer informatie willen over de Herbalfie24 producten? Check dan deze website voor alle uitleg en hoe je deze kunt bestellen. En wil je ook een Calisthenics les volgen, ga dan naar deze website voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *