Crowdfunding marathon in Amsterdam Nieuw West

Op 11 mei 2014 vindt de Groene van Amsterdam plaats. Een marathon die zeker groen is te noemen; zo ren je door de parken en weilanden van Nieuw West. Maar wat deze marathon écht uniek maakt is dat lopers, bewoners en vrijwilligers dit project organiseren en financieren. Er is dan ook € 15.000 nodig om de marathon definitief door te laten gaan. Binnen een week is al 26% van het doelbedrag binnen, maar dat is nog niet genoeg!

Steun de Groene van Amsterdam from De Groene van Amsterdam on Vimeo.

Het lijkt misschien een groot bedrag, maar hoe meer dit initiatief gedeeld wordt, hoe groter de kans is dat mensen zich inschrijven of op een andere manier betrokken raken bij het project. En dat is precies wat de initiatiefnemers Ronald Kleverlaan en Abdelkader Benali willen bereiken; mensen laten meegenieten van deze ontdekkingstocht. Zo kun je al meelopen in ruil voor een kleine bijdrage. Hoe meer je geeft, hoe groter de beloning.

Vind je een marathon net iets teveel van het goede? No worries! Er is ook een 10k en een kidsrun. Sta je liever aan de kant om aan te moedigen? Neem dan even een kijkje op de boerenmarkt met met streekproducten van lokale duurzame ondernemers. Voor ieder wat wils dus! Kijk hier voor meer informatie over dit crowdfunding project.

Tekst: Lindy Prins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *