De Urban Trail serie komt naar Amsterdam

Zoek samen met ons op zondag 18 maart het avontuur op tijdens de eerste Amsterdam Urban Trail. De Urban Trail komt namelijk naar Amsterdam en daarvoor is de perfecte locatie uitgekozen: Amsterdam Noord. Eerdere edities in andere steden waren een groot succes gebleken en binnen een rap tempo uitverkocht.

De Amsterdam Urban Trail
10 kilometer lang ga je op ontdekkingstocht over de voormalige scheepsbouwwerf, waarvan de enorme NDSM Loods al bijna 100 jaar als boegbeeld trots aan het IJ staat. In elke hoek schuilt een verhaal. De kunststad is een culturele broedplaats van 250 kunstenaars, ambachtslieden en hippe bedrijfjes.

De delen buiten de ateliers in de loods worden regelmatig verhuurd voor filmopnames, fotoshoots, theatervoorstellingen, dancefeesten en nu dient het dus als decor voor de allereerste Amsterdam Urban Trail.

De Urban Trail is geen klassieke hardloopwedstrijd, maar een belevingstour. Vanaf de start in de reusachtige scheepsbouwloods op de NDSM-werf slingeren de deelnemers zo’n tien kilometer door de creatieve en hippe broedplaats van Amsterdam.

De route
In een eerder artikel mochten we al verklappen dat de route langs De Ceuvel loopt. De oude scheepswerf werd omgetoverd tot scheepshellingsterras, perfect om na de run even te keuvelen dus. Maar voordat je dat hebt verdiend, eerst nog even de andere highlights langs natuurlijk! Ongeveer 15 hotspots prijken aan de route die met zijn rauwe en stadse sfeer perfect past bij het karakter van Urban Runners. Zo word je na de start direct ondergedompeld in de creatieve wereld van het Noorderlicht café. De doorzichtige koepel zit op een toplocatie met eindeloos uitzicht over het IJ. Een betere start kun je niet hebben lijkt ons.


Uiteenlopende hotspots
Tijdens de run kom je werkelijk van alles tegen. Meteen je nieuwe interieur samenstellen? Geen probleem! Je rent (en als je wat moois ziet natuurlijk in iets lager tempo) door WDSTCK en Neef Louis Design, waar talloze m2’s vol staan met karakteristieke meubels uit heel Europa.

Heden en verleden komen samen bij Het Kraanspoor. De kranen waar in de vorige eeuw mammoettankers werden afgebouwd werd van de sloop gered door architect Trude Hooykaas en vormen tegenwoordig het onderstel voor een nieuw kantoor, voor onder andere IDTV. Falck Safety Services, het trainingscentrum voor offshore, maritieme en wind trainingen zijn ook onderdeel van het parcours. Safety first, niet waar?!

Via de culturele, eigenzinnige Tolhuistuin, leiden we je door de Van der Pekbuurt voor een hipster experience, Wdstck en langs het Crane Hotel Faralda, waar designsuites in een havenkraan je waanzinnig uitzicht over Amsterdam bieden.

Tot slot
Als een van de laatste locaties rennen we door het pand van De Persgroep. Het grootste mediabedrijf van Nederland met nieuwsmerken zoals Het Parool, De Volkskrant en het AD, maar ook Q-music en Tweakers. Jouw kans om in fame af te sluiten dus.

HONGERRRRR
Heb je ook zo’n trek gekregen van die sportieve inspanningen? Tijdens de route heb je al even kunnen kijken waar je achteraf wilt eten. Ga je voor een overheerlijke burger bij The Butcher Social Club in de Shell toren? Of toch liever wat vegetarisch bij De Ruimte in de verkeerstoren, onder het genot van een lekker deuntje uit de platenzaak? Een stamppotje bij het Noorderlicht Cafe kan natuurlijk ook, de keus is aan jou!

AANMELDEN
Voor ieder wat wils tijdens deze route, dat is wel duidelijk. Wil jij ook even underground en the northside van Amsterdam op een andere manier leren kennen tijdens een sportief, maar ook cultureel avontuur? Dan mag je de Amsterdam Urban Trail zeker niet missen. Wij zijn er als echte Urban Runners uiteraard bij!

Meld je snel aan, want uit ervaring weten we dat de edities in andere steden snel uitverkocht waren. En dat risico wil je niet lopen. Meer info: http://www.amsterdamurbantrail.nl/

( beeld: David Stegenga )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *