De eerste HIIT Parachute Workout van Nederland

Op zaterdag 16 september organiseert Workout Amsterdam de aller eerste HIIT Parachute Workout van Nederland. Deze unieke workout zal plaatsvinden in het Amsterdamse Oosterpark en is voor iedereen toegankelijk.  
Ook in de zomer van 2017 blijven de bootcamptrainingen in het park onverminderd populair. Tegenwoordig trainen we niet meer alleen met lichaamsgewicht maar worden steeds meer verschillende fitness materialen toegevoegd. De nieuwste variant komt uit de professionele atletiek, de parachute training. Een parachute zit aan het lichaam verbonden en vouwt zich door het maken van snelheid tijdens het sprinten open. Op zaterdag 16 september zal het Oosterpark zich tijdens de jaarlijkse Burn Workout van Workout Amsterdam vullen met deze nieuwste sporttrend.

De weerstand verhogen tijdens trainingen wordt al jaren gedaan. Bekende middelen zijn elastieken banden, het verslepen van autobanden of een zware slee. Aan dit rijtje kan nu iets nieuws worden toegevoegd: trainen met een HIIT parachute. Door het vergroten van de luchtweerstand wordt de training verzwaard tot wel 7,5- 10kg. Hierdoor wordt trainen nog effectiever en afwisselender. Olympisch sprinter Virgil Spier, “Heb je je ooit afgevraagd hoe het komt dat een sprinter het hele jaar door afgetraind eruit zien? Altijd spiermassa en relatief laag vetpercentage? Kom erachter tijdens de Burn workout en ontdek de voordelen van sprinten met de HIIT parachute”.

Het initiatief om deze manier van trainen toegankelijk te maken komt van outdoor sportaanbieder Workout Amsterdam. Oprichters Noortje Randag en Jill Meij: “We zijn altijd op zoek naar manieren om onze outdoor Workouts afwisselend en uitdagend te houden. Door events, diverse materialen en de locaties”. De parachutes van sportmerk Casall vullen de Burn Workout goed aan. De parachute vouwt zich open bij het begin van de sprint en geeft een variabele weerstand, afhankelijk van de snelheid van de sprinter. Randag: “We zijn zelf een maand lang getraind met de parachute o.a door Virgil Spier en hebben ervaren hoe leuk en effectief deze tool is. Meij: “Het was opvallend hoeveel aandacht we hiermee trokken in het park, moet je nagaan als er straks 20 parachutes open gaan”.

Op 16 september zullen de hele dag Workouts worden gegeven in het Amsterdamse Oosterpark. Deelname kost vanaf €10 per persoon daarvoor krijg je een een 60 minuten HIIT parachute Workout, een stoer t-shirt van Workout Amsterdam en een gezonde snack na afloop. Fun gegarandeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *