Inschrijving Damloop by night sluit 24 augustus

De Dam tot Damloop op zondag 21 september is hét hardloopspektakel van het jaar. En met de nieuwe Damloop by night op zaterdagavond 20 september kunnen nog meer lopers mee doen. Direct na zonsondergang klinkt het eerste startschot van deze 4 Engelse Mijl (6,4 km), waarna er een oplichtend lint van lopers door het centrum van Zaandam trekt. Op dit moment hebben 10.000 deelnemers zich al ingeschreven voor deze feestelijke avondeditie. De inschrijving op www.damloop.nl sluit zondag 24 augustus. De startnummers voor de 10 Engelse Mijl op zondag waren binnen een dag uitverkocht.

Damloop by night
De Damloop by night belooft een groot hardloopfeest te worden. De maximaal 15.000 lopers starten in speciale ASICS Runningshirts en lopen vervolgens langs de Burcht, de Zuiddijk en het waterrijke gebied rondom de Voorzaan. Langs het parcours zal het bijzonder gezellig zijn, met overal lichtjes en de lekkerste hardlooptunes. De finish is net als op zondag op de Peperstraat, waar duizenden toeschouwers de lopers staan aan te moedigen. De afsluiting van de avond vindt plaats in het Dam tot Dam Park, waar lopers en toeschouwers samen een drankje kunnen doen.

Mini Dam tot Damlopen
Ook voor het jeugdonderdeel van de Dam tot Damloop zijn nog startnummers beschikbaar. In Zaandam doen naar verwachting 3.700 kinderen van 4 t/m 12 jaar mee aan de 0,6 of 2,2 km. Nog eens 700 leeftijdsgenootjes lopen in het Molenwijkpark in Amsterdam-Noord 1,0 of 1,8 km. Online inschrijven voor zowel de Mini Dam tot Damloop in Zaandam als in de Molenwijk is t/m 7 september mogelijk op www.damloop.nl. Daarnaast is het voor de miniloop in Zaandam t/m 16 september ook mogelijk direct een startnummer op te halen bij diverse sportzaken in de Zaanstreek. Inschrijven voor de miniloop in de Molenwijk is vanaf 7 september ook mogelijk bij het Sportloket (Buikslotermeerplein 2000, Amsterdam-Noord).

Deelname in een goede doelen team
Hardlopers die alsnog mee willen doen aan de 10 Engelse Mijl, kunnen zich aanmelden bij een goede doelen team. In ruil voor een startbewijs wordt de loper dan gevraagd een bepaald bedrag aan sponsorgeld te garanderen. Inschrijven kan direct bij de deelnemende goede doelen, die vermeld staan op www.damloop.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *