JBL Soundbite race door Amsterdam

Afgelopen woensdag hebben we voor de verandering een speciale editie georganiseerd van de Wednesdaynight runout die wij elke week organiseren. Het JBL Soundbite Event in samenwerking met JBL. Zes teams zijn de strijd aangegaan om een JBL bluetooth headset te winnen door zo snel mogelijk verschillende muzikale speurtochten door Amsterdam te racen.

Om 19:00 hebben alle deelnemers zich in de lobby van The Student Hotel verzameld voor registratie, bagage drop-off en indeling van de teams. Na een korte toelichting wat deze avond in petto had, hebben we de spieren even warm gelopen onder leiding van Roos Kind, looptrainer bij Vondelgym. Alle pacers die avond hadden een JBL Pulse 3 portable speaker bij zich om de teams met wat lekkere muziek te ondersteunen. Deze ware discoballen hebben het event the finishing touch gegeven door de geluidskwaliteit, het volume en de 360 graden interactieve lichtshow. Koppel je smartphone via bluetooth met het device en customize de kleur of flow van de LED verlichting die op de muziek zal dansen.

De pacers hadden als taak om de teams bij elkaar te houden bij elke spot een soundbite af te spelen. De teamleden hebben hierdoor zelf de routes bepaald waarvan zij dachten wat de snelste route was. De eerste checkpoint vanaf The Student Hotel op de Wibautstraat van mijn team nummer 2 was het Koninklijk Theater Carré, wat aan de Amstel gelegen is. Eenmaal op locatie aangekomen vluchtig een foto van het team en een muzikale ‘raad het nummer’ opdracht. Mijn team zat vol muzikale genieën die vrijwel na de eerste 5 secondes het nummer raadden, zodat we weer verder konden naar het tweede checkpoint.

Dit was de Stopera, wat de bijnaam is van het Amsterdamse stadhuis en het Nationale Opera & Ballet onder één dak. Onderweg naar deze locatie hebben we een tempo van 3:30 min. per kilometer aangehouden, wat zou betekenen dat we de gehele 8 KM onder het half uur zouden kunnen hardlopen mits we niet al te lange pauzes moesten nemen. Ook hier een muzikale opdracht om vervolgens naar de Magere Brug aan de Amstel te racen. Hier was dan toch een wat minder bekend nummer aan de beurt, waarna we verder door sprintten naar de voorzijde van het Paradiso.

Na het poppodium over de Weteringschans, foto achterzijde Rijksmuseum (…my bad) door de passage naar de voorzijde van het Rijksmuseum voor de werkelijke checkpoint, foto en nummer. De passage was voor even een nachtclub waar de doorgang de muziek echode en wij doorheen snelden aangemoedigd door voetgangers. Tot slot op naar de laatste en meest toepasselijke ‘Bloed, Zweet en Tranen’ checkpoint: het André Hazes standbeeld in de Pijp. Via de Stadhouderskade as fast as light naar de Albert Cuypstraat, foto, nummer en door naar de finish: The Student Hotel.

Bij aankomst werden we aangemoedigd en muzikaal ondersteund door een beest van een speaker, de nieuwe JBL Boombox waardoor de hele omgeving meegenoot van onze race vibe en finish!

Het team van Django was toen al binnen en iedereen wachtte tot alle teams weer binnen kwamen. Nu werd het spannend gezien alle teams op andere tijden gestart waren. Om de dorst te lessen kreeg ieder zoals wekelijks een flesje Vitamin Well, ditmaal een keuze uit Upgrade, Reload, Focus of Hydrate, en wat heerlijk fruit verzorgt door The Student Hotel om de suikerspiegels weer te stabiliseren.

Tromgeroffel…

Het team dat de JBL Soundbite Event gewonnen heeft en waarvan iedereen in het team naar huis is gegaan met een JBL reflect contour headset is Team 2!! Rita, Matthijs, Herns en David zijn de gelukkige winnaars van deze super toffe gadgets. Een welverdiende beloning voor de inspanning, kloppende kuiten, enthousiasme en uitputtende race door Amsterdam. Zelf heb ik deze draadloze bluetooth headset ook even mogen testen en het geluid is echt topnotch!

Het was erg tof om te zien hoe enthousiast iedereen reageerde en met de JBL Pulse 3 zag het er echt heel cool uit onderweg.

Houd onze website en sociale media kanalen in de gaten voor aankomende events en vergezel ons elke woensdagavond 19:00 voor een rondje hardlopen vanaf de Vondelgym Oost op de Wibautstraat te Amsterdam.

In het bijzonder willen wij The Student Hotel, Vondelgym, Vitamin Well en JBL bedanken voor het mogelijk maken van onze crew run door amsterdam elke week en in het bijzonder deze extra toffe editie afgelopen woensdag die een groot succes was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *