Men’s Health Urbanathlon van start

Aanstaande zondag, 13 oktober, is de omgeving van de Amsterdam ArenA het decor van de tweede Nederlandse Men’s Health Urbanathlon. Vanaf het start- en finishterrein op het Amsterdam Arenapark krijgen de 2.000 deelnemers over een traject van 10,5 kilometer een aantal zeer gevarieerde hindernissen voorgeschoteld. De Men’s Health Urbanathlon is meer dan een hardloopwedstrijd; het is een bijzondere city race met spectaculaire obstakels. Een soort stormbaan, dwars door de stad.

Wereldwijd wordt de Men’s Health Urbanathlon in 20 steden gelopen, waarmee de race is uitgegroeid tot een zeer succesvol internationaal evenement. Kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en conditie worden flink op de proef gesteld tijdens de 10,5 kilometer lange run in Amsterdam. Onderweg moeten de deelnemers klimmen en klauteren over hindernissen als Monkey Bars, Urban Jungle en Traffic Jam.

1-Urbanathlon_429

De mooiste en zwaarste hindernis is de Amsterdam ArenA zelf. Vlak voor de finish, met 10 kilometer in de benen, zullen de deelnemers een aantal trappen én tribunes van het stadion moeten zien te overwinnen. Na afloop van de race barst op het evenemententerrein naast de ArenA het Men’s Health Festival los. De ultieme ontspanning, gratis toegankelijk voor deelnemers en toeschouwers. Op het programma staan zondag o.a. The New Shining, Jamie ft. Spike (Di-rect) en de Juize FM Straattour.

Men’s Health Urbanathlon & Festival wordt sinds dit jaar georganiseerd door Shivers, een bekende en ervaren partij op het gebied van de organisatie van sportevenementen. Shivers produceert onder andere de Nike Running events, het nieuwe hospitality dorp van de Dam tot Damloop en was betrokken bij het WK Wielrennen 2012 in Limburg en de Red Bull Air Races in Rotterdam.

meer info: http://www.urbanathlon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *