Movembermaand sluit af met Movember Run Amsterdam

Op zondag 30 november om 15.00 uur vindt de tweede editie plaats van de Movember Run Amsterdam, of kortweg MoRun. Het hardloopevenement vindt ook dit jaar weer plaats in het Vondelpark. De MoRun wordt georganiseerd ter afsluiting van de Movember-maand, een internationale beweging die zich inzet voor de gezondheid van de man en geld inzamelt voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek.

unnamedIn het buitenland is de Movember Run zeer populair, met duizenden aanmeldingen, terwijl het hier in Nederland in opkomst is. “We zijn vorig jaar bewust klein begonnen, maar zagen toen al veel enthousiasme bij de deelnemers,” vertelt organisator Hendrik Nuyens. “Hardlopen is normaalgesproken een individuele sport. De succesfactor van de MoRun is dat de snor verbindt. Deelnemers komen verkleed, waardoor er direct gespreksonderwerpen zijn”. Dit jaar pakt de organisatie het zeer professioneel aan dankzij partnerships met onder andere RunningMatters, organisator van de Vondelparkloop.
Deelnemers betalen € 15,- voor hun inschrijving, waarvan alle opbrengsten naar het goede doel gaan. Er zijn dit jaar 250 startplekken beschikbaar gesteld voor de 5km run. Tijdige inschrijving wordt daarom geadviseerd. “Vorig jaar verschenen Super Mario en Freddy Mercury aan de start. Misschien mogen we dit jaar wel Borat verwelkomen,” zegt mede-organisator Viktor van der Riet enthousiast.

De hardloopwedstrijd wordt dit jaar niet beperkt tot de inschrijving van behaarde heren. Mannen zonder snor, evenals vrouwen mogen ook deelnemen, mits zij op enigerlei wijze voorzien zijn van een (plak)snor. “Het belangrijkste is dat de deelnemers zich vermaken en dat we gezamenlijk geld inzamelen voor Movember,” zegt mede-organisator Bertram Welink.

Een inschrijfformulier en uitgebreide informatie is terug te vinden op:

Website:        www.morun.nl
Facebook:     https://www.facebook.com/movember.run.amsterdam
Twitter:          https://twitter.com/MoRun_Amsterdam
YouTube:       https://www.youtube.com/watch?v=wcFmbjCO2CY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *