18km modderworstelen, zwaar en smerig maar te gek!

‘He Guys, de organisatie van Mud Masters heeft gevraagd of we het leuk vinden om ook mee te komen doen?’ ‘Ja, leuk, maar voor minder dan 18km gaan we niet hoor’. Daarom gingen we afgelopen zaterdag met een gedeelte van de crew richting Haarlemmermeer voor de Mudmasters obstacle run.

Vanaf een zonnig terras bij een koffietent in Amsterdam werden eerdere ervaringen met elkaar gedeeld. Niet veel later werd de navigatie ingesteld op Expo Haarlemmermeer, op naar Mud Masters 2018. Met een flink ervaren deelnemer en een geheel nieuwe deelnemer waren we uitgenodigd om mee te doen aan deze, zonnige, editie op 21 april 2018.

Bij aankomst werden we enthousiast welkom geheten en stond er een goed gevulde lunchtas klaar ter voorbereiding aan de race.

Met een flinke beat werden niet veel later de spieren losgeschud in het startvak voordat we onder de start doorkropen en onze pas versnelden op weg naar de eerste obstakels. Na wat verkoelende sloten begon al snel het echte werk en kropen we door de dikke modder. De zenuwen maakten plaats voor enthousiasme en na de succesvolle overwinning van de eerste welbekende monkey-bar begon het vertrouwen te groeien en werd het steeds leuker om de obstakels te overwinnen.

Gezamenlijke oefeningen zoals kruiwagen lopen wisselden moddersloten af. Daartussen kwamen weer uitdagende klimoefeningen, maar ook pure kracht en uithoudingsobstakels als boomstam tillen.

Al snel kwam ‘de’ grote piramide in zicht. Stroomdraden, omhoog klauterend en naar beneden glibberend overwonnen we dit grote obstakel en versnelden we naar de rest van het parcours. Na wat bekendere sliders en obstakels werden we verrast door de Rolling Monkey bar. Even wachtend op de voorgangers begonnen we ook aan dit obstakel en gaf het een extra kick om deze te overwinnen.

Na het splitsing 12 en 18 kilometer begon het echte werk. De laatste zwaardere kilometers maar ook de extra uitdagende obstakels. Na een flink stuk banden tillen draaiden we de hoek om naar de flip side climb. Een echte uitdaging was het nieuwe obstakel, de rope charge, waarbij je na 14 km rennen en obstakels je in een touw moest springen, omhoog klimmen, over op een ander touw en slidend de overkant moest bereiken. Met iets minder snelheid maar onverminderde inzet trotseerden we de laatste kilometers van dit parcours tot de kruising met de andere groepen waar we gezamenlijk naar het allerlaatste obstakel liepen, de pipe runner.

Een radler biertje en een frisse afspoeldouche later was het neerploffen in het gras en terugkijken op een zonnige en toffe editie van Mud Masters Haarlemmermeer.

Thanks for the invite en op naar Biddinghuizen!

( Fotografie: David Stegenga )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *