“Namaste Motherf*cker” helemaal zen richting de Dam-tot-Damloop

Asics DynaFlyte 3

Met deze krachtige quote eindigde Martijn Mensink (oprichter van Mindful Run samen met zijn partner Dianne Schutmaat) de run clinic. Dit ter voorbereiding van de Dam-tot-Damloop.

Rik wil je de Dam-tot-Dam lopen en nog helemaal zen ook? Hierdoor werd ik getriggerd, want ja dat wilde ik wel. Op uitnodiging van ASICS kreeg ik in anderhalf uur tijd een masterclass Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Hardlopen ook wel mindful running genoemd. Of zoals Dianne en Martijn het noemde ‘Leren voelen en dat alles op de nieuwe Dynaflyte 3.

De avond begon dan ook met een korte presentatie van ASICS waarin de nieuwe Dynaflyte werd gepresenteerd. Ik was al fan van de Dynaflyte serie en ik kan zeggen spoiler-alert dat ben ik nu nog meer. ASICS heeft zich met de Dynaflyte 3 overtroffen. De schoen zit comfortabel, is snel en ziet er ook nog een goed uit, maar nu terug naar de avond. 😉

 

Ogen dicht en gaan

Na de introductie van Dynaflyte was het tijd voor de masterclass. Dianne vroeg ons, onze ogen te sluiten voor een korte meditatie waarin we probeerde met een neus in neus uit ademhalingstechniek het hoofd leeg te maken en meer bewust te worden van je lichaam. Even wennen maar na een paar minuten in stilte was mijn hoofd leeg.

Na een interactieve warming-up in een volgepakt Vondelpark was het tijd voor het hoofdprogramma. Met oefeningen als jezelf naar achter laten vallen  (in de hoop dat je buddy je opving) en lopen met een blinddoek op leerde je vertrouwen op je gevoel en op de ander.

Mondje dicht

Nu krijg ik dit vaker te horen. Rik kan je even je mond houden en stil zijn en dit keer ontkwam ik er niet aan. Tape op je mond en luisteren. Een bijzondere ervaring kan ik je verzekeren. Martijn geloofd namelijk dat een goede ademhalingstechniek essentieel is tijdens het hardlopen en dit hebben ik geweten ook. Mond in neus uit, neus in mond uit met als afsluiter neus in neus uit. “En wat vond je ervan?” Ik moet zeggen Martijn heeft een punt. Neus in neus uit is best prettig tijdens een comfortabele snelheid.

De training sloten we af door wat korte sprintjes waarin we bij elke ronde 5 seconden sneller probeerde te zijn en dit zonder enkele tijdsaanduiding.

Ik weet niet hoe maar een score van 4 uit 5… #winner

Afsluiten in stilte

Om weer helemaal zen af te sluiten deden we nog een korte meditatie in stilte en waren het nog lekkere hapjes van Roots . Dank ASICS voor het organiseren van deze toffe en anders dan anders run avond en ik zie jullie zen aan de start van de Dam-tot-Dam.

Rik

 

Beelden: Zout Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *