Teamwork tijdens de Polar Chase your Destiny City Game in Amsterdam

Onlangs heeft Polar hun nieuwe Polar M430 hardloophorloge gelanceerd waarover we al kort hebben geschreven. Om de lancering te vieren was er afgelopen vrijdag een speciale run door Amsterdam georganiseerd speciaal voor alle VIP testers om zo op een leuke manier kennis te maken met de nieuwe Polar M430. Urban Runners was er ook bij samen met onze twee winnaars Dustin en Shiva  werden we uitgenodigd bij Collab aan de Wibautstraat in Amsterdam voor de Chase Your Destiny City Game.
Bij aankomst kregen we allemaal een goodiebag vol met Polar spulletjes, een tof Polar T-shirt en uiteraard de Polar M430.
De loop begon met een korte uitleg wat er allemaal nieuw is aan de M430 en deze gelijk te koppelen aan je Polar Flow account.
Grootste verandering ten opzichte van voorganger M400 is dat de hartslag direct optisch wordt gemeten via de pols: geen band om je borstkas meer dus! Dit betekent ook dat je het horloge 24 uur per dag kan dragen om meer inzicht te krijgen in je beweging en activiteit als je niet aan het sporten bent.
Na de uitleg werden we in vier teams opgedeeld. Elk team kreeg zijn eigen teamleider die tijdens de run ons de meest belangrijke functies van de M430 zou uitleggen.
Het begon al met de voorbereiding: voor de warming-up moesten we een speciaal sport-profiel aanmaken in de Polar Flow-app voor tijdens de run. Er zijn niet alleen tientallen verschillende profielen in te stellen van aerobics tot hardlopen tot yoga en gewichtheffen, ook binnen elk profiel is er nog van alles te customizen zodat je exact de informatie krijgt die je wilt.
Na de warming up renden we van checkpoint naar checkpoint om verschillende sportieve opdrachten uit te voeren. Denk aan honderd burpees op het Rembrandtplein, sprint estafette om de Waag op de Nieuwmarkt en natuurlijk een sprintje de trap van NEMO op. Tijdens het rennen en bij elke opdracht leerden we gebruik te maken van de GPS, bewegingssensor en alle software functies die het horloge naast de hartslag meting biedt.
Eenmaal terug bij de start werden onze horloges aan de Polar Flow app gekoppeld om de data uit te lezen. Terwijl ons lekkere pasta, salade, soep en bier (YES) werd voorgeschoteld, werd op groot scherm de data analyse getoond en kregen we nog meer inzicht in de mogelijkheden van het horloge.
Inmiddels zit het horloge nu al bijna een week om mijn pols en ik ontdek nog dagelijks nieuwe functies. Zo gaat de trilfunctie na een te lange tijd stilzitten kort af en geeft het horloge een simpel bericht op je scherm: It’s time to move. Duidelijk taal.
Vóór de M430 heb ik nooit een sporthorloge gebruikt en kan daarom geen vergelijking maken met andere modellen. De M430 is met zijn vele functies die in een makkelijk te bedienen horloge (en de Polar Flow app op je telefoon) verstopt zijn, in ieder geval een goede eerste kennismaking!

 De nieuwe Polar M430 is nu online beschikbaar en kost € 229,90 Heb jij al ervaringen met de Polar M430? Ik ben hele nieuwsgierig wat jij van het horloge vind!

#PolarM430
#ChaseYourDestiny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *