Raceverslag // Zandvoort Circuit Run samen met Odlo

Afgelopen zondag liepen ik samen met de crew één van onze favorieten hardloopwedstrijden in Nederland, de Zandvoort circuit run. Samen met Odlo liepen wij de 12km afstand over het geweldige circuit en over het strand van Zandvoort. het blijft een bijzondere parcour. 

Met de zon in mijn gezicht ren ik over het strand. Het is eb, het water heeft gelukkig een flinke strook nat zand achter gelaten. Om het compleet te maken komt halverwege ook de zon nog achter de wolken vandaan. Als Urban Runners lopen we graag door de stad, maar dit oer-Hollands decor is goed genieten als hardloper.

Waar zijn we? De meesten zullen Egmond denken, maar nee! Een kwartiertje eerder klonk het startschot van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Zoals de naam doet vermoeden neemt deze run je eerst over circuit Zandvoort, wat met haar hoogteverschillen een uitdagende kuitenbijter is. Na het circuit loopt het parcour over het strand, wat echt prachtig was. Waar de 12km lopers vervolgens via Zandvoort aan Zee terug naar het circuit ging, mochten de halve marathonners ook nog een flink stuk door de duinen heen. De combinatie van prachtige natuur en het circuit maken dit een spectaculair parcour.

Laat er overigens geen twijfel over bestaan, ook in maart is de wind aan zee snijdend. Gelukkig had Odlo ons allemaal voorzien van een mooi setje kleding om de elementen het hoofd te bieden. Met de ZeroWeight windbreaker trotseerden we de wind en de CeramiCool onderkleding hield me ook koel toen de zon doorkwam en ik bang was het veel te warm te krijgen.

Kortom, een mooie run met heerlijke kleding. Iedereen die er dit jaar niet bij was: tot volgend jaar!?

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *