Run2Day Halloween Run

Zaterdagavond 26 oktober zette Saucony in samenwerking met Run2Day het centrum van tien verschillende steden compleet op zijn kop met de Run2Day Halloween Run. Meer dan 800 verkleedde en geschminkte “undercover” hardlopers joegen voorbijgangers de stuipen op het lijf. Het was rennen voor je leven met Saucony! 

Van 22.00 uur tot middernacht was niemand in het centrum van Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Eindhoven, Hilversum, Leeuwarden, Utrecht, Venlo en Zwolle veilig. Fitte zombies, springlevende lijken, spoken sneller dan het licht en fanatieke skeletten gaven de avond van nietsvermoedende voorbijgangers en verbaasde toeristen een verrassende wending. Mister DJ vulde de stilte van de nacht met angstaanjagende lekkere beats vanaf een bakfiets. Het was niet te missen; de Run2Day Halloween Run 2013 heeft zijn sporen achtergelaten.

De run van ruim 7-8 km werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. De tien Run2Day winkels waren voor deze gelegenheid omgetoverd tot spookhuis en iedereen werd daar voorzien van schmink.

In de uitnodiging stond dat iedereen geschminkt kon worden, maar ik kon het toch niet laten om die middag even langs de feestwinkel te gaan om mijn outfit helemaal compleet te maken. Ik vond een masker waarvan ik vooraf al wist dat het tijdens het lopen zeker niet comfortabel zou zijn, maar ik zeker wel indruk zou maken en veel schrik moment zou veroorzaken.

cxHNJKxkSOmYH3SxNo9lkSYcKkCx79O9YlGrTlgFf5kMy outfit

Nu dat ik mijn outfit helemaal compleet had kwam ik om half negen aan in het filiaal aan de Overtoom in Amsterdam. Het was er al  behoorlijk druk en na het in ontvangst nemen van een Sauzony Halloween Run T-Shirt heb ik mezelf gelijk omgekleed. Nadat de meeste waren geschminkt was de sfeer al uitstekend. Kort voor 10 uur voelde je het enthousiasme om de straat op te gaan al stijgen.

Vanaf de Start op de Overtoom liepen we via het Vondelpark al snel richting de binnenstad waar uiteraard de meeste slachtoffers waren te vinden. Doordat er op meerdere plekken in de route tussendoor werd gestopt bleef de groep gezellig bij elkaar. Het was erg indrukwekkend om zo’n grote groep Creepy runners door de stad te zien lopen en daar deel van uit te maken.

Na een gezellige en griezelige run werden wij bij aankomst terug, verwelkomt met verschillende heerlijke broodjes van Tjins Surinaamse broodjeszaak.  Samen met super gezond Coco’s water van Vitacoco sloten wij de avond met een voldaan gevoel af.

Ook dit jaar heeft Sauzony samen met Run2Day weer een zeer geslaagde griezelige run neergezet die compleet was verzocht.

(fotocredits: Joost Slijkoort)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *