Schrijf je in voor de nieuwe Damloop by night

De Dam tot Damloop bestaat 30 jaar en dus is het feest op 20 en 21 september. Eén van de hoogtepunten van het sportieve weekend is de nieuwe Damloop by night op zaterdagavond. Maximaal 15.000 lopers kunnen meedoen aan deze 4 Engelse Mijl door de verlichte straten van Zaandam. Op dit moment is inschrijven voor de avondloop nog mogelijk. Lopers die alsnog mee willen doen aan de 10 Engelse Mijl op zondag, kunnen zich aanmelden bij één van de goede doelen teams.

 Het nieuwe onderdeel van Nederlands grootste hardloopevenement is met name aantrekkelijk voor beginnende hardlopers, maar is ook prima geschikt als warming-up loop voor de 10 Engelse Mijl op zondag. Het eerste startschot klinkt bij het vallen van de avond, waarna een oplichtend lint van lopers in speciale ASICS Runningshirts door het centrum van Zaandam trekt. Het parcours doet onder andere de Burcht, Zuiddijk en het waterrijke gebied rondom de Voorzaan aan. Waar op zondags tijdens de traditionele Dam tot Damloop de straten altijd versierd zijn met spandoeken, slingers en ballonnen, wordt de bewoners nu gevraagd lampionnen en kerstverlichting op te hangen. Organisator Le Champion zorgt verder voor spectaculaire lichteffecten en swingende muziekbands. Na de finish op de Peperstraat, waar duizenden toeschouwers de lopers aanmoedigen bij de laatste meters, volgt in het Dam tot Dam Park tenslotte een geweldig feest met een aansprekende DJ.

Battle of the sexes
Voor en tijdens de Damloop by night kunnen de mannelijke en vrouwelijke deelnemers elkaar op verschillende manieren gaan uitdagen. Wie de meeste battles wint gaat niet alleen met de eer aan de haal, maar maakt ook kans op te gekke prijzen.

Goede doelen teams
Hardlopers die alsnog mee willen doen aan de 10 Engelse Mijl, kunnen er voor kiezen mee te lopen in een goede doelen team. In ruil voor een startbewijs wordt de loper dan gevraagd een bepaald bedrag aan sponsorgeld te garanderen. Aanmelden kan direct bij de deelnemende goede doelen, die vermeld staan op www.damloop.nl.

Inschrijven
Inschrijven voor de Damloop by night is via www.damloop.nl mogelijk t/m zondag 24 augustus of eerder bij het bereiken van de deelnemerslimiet. Daarnaast is het ook nog mogelijk in te schrijven voor de Mini Dam tot Dam lopen in Zaandam en Amsterdam-Noord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *