Spartan Race – Wat een stormachtige première!

Afgelopen zaterdag stonden we aan de start van de allereerste Spartan race in Nederland. Van kogels sjouwen over het strand, speerwerpen tot de finish over een muur van vuur. Ging je de mist in moest je voor straf 30 burpees doen. Wij hebben echt genoten.  

Je had de keuze tussen een Sprint van 6+ of een Super van 13+ kilometer. We hebben wel vaker meegedaan aan obstacle runs, dus gingen we voor de Super. Ik had online wat afleveringen gekeken van de Amerikaanse edities en dat zag er zwaar maar tof uit dus we hadden er zin in.

Bij aankomst in IJmuiden aan Zee waren de weergoden ons niet gezind, maar we lieten ons natuurlijk niet tegenhouden door wat regen en kou. Na het ophalen van onze startbewijzen en hoofdbanden gingen we richting het festivalterrein voor een kop koffie en het omkleden.

Django was al iets eerder aanwezig omdat hij als enige deel ging nemen aan de Elite Super editie die om 9 uur van start ging. De Elite is de wedstrijdgroep en daarin gaat het er nog iets harder aan toe. Nog even snel Django aangemoedigd bij de start en daarna vlug de kleding gedropt, want onze race begon een half uur later.

Bij de start begon de gekte al. AROO!!! AROO!!! brulde iedereen mee, want echte Spartanen laten van zich horen natuurlijk. Het startschot klonk en we gingen richting het strand en de duinen voor de eerste obstacles.

Wat ik tof vond, was het gevarieerde parcours waarbij we op verschillende plekken met attributen aan de slag moesten. Op het strand moest ik een bak vol zand verslepen en een stenen kogel verplaatsen. Daarna gingen we verder door Nationaal Park Zuid-Kennemerland waar nog veel meer obstacles op ons wachtten. Het regenachtige koude weer was inmiddels ingeruild voor een prachtig zonnetje en dat maakte de dag nog mooier.

De bekende obstacles die je kent van de tv-serie, waaronder de Rope Climb en de vermaarde Spear Throw en Barb WireCrawl waren aanwezig en maakten het event compleet. De eerste Spartan Race in Nederland was echt een feest voor jong en oud, en wij zijn er zeker volgend jaar weer bij. Die spierpijn daarna nemen we maar voor lief 🙂 want  vanaf nu mogen wij ons officieel Spartans noemen.


Ben jij ook geweest? Hoe vond je het?
Kon je er helaas dit keer niet bij zijn, geef je dan zeker op voor volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *