Hardloop vraagstukken beantwoord door Ryanne van Fysiomed

Met enthousiasme stellen wij Ryanne van Gulik aan jullie voor. Ryanne is werkzaam als fysiotherapeut, maueeltherapeut in opleiding en hardloopspecialiste bij Fysiomed in Amsterdam. Vanaf dit moment zal Ryanne jullie maandelijks voorzien van advies en kennis om het gebied van hardlopen, blessurepreventie en eventuele blessurebehandeling

Fysiomed bestaat uit een sportmedisch centrum, een fitnesscentrum voor zowel revalidaties als voor performance-trajecten, een fysiek- en mentaal testlab, een rehab & performance store en een horecagelegenheid.

Veel mensen bezoeken mij met hardloopblessures of trainingsvraagstukken. Sporten is voor mij altijd heel belangrijk geweest. Zelf heb ik altijd aan wedstrijdzwemmen gedaan, ik heb meegedaan aan de Noord-Hollandse kampioenschappen en dook vele dagen in de week in het water, waarbij ik op het droge ook nog deed aan krachttraining ter ondersteuning. In de zomer liep ik vaak hard en als doelstelling stelde ik mezelf ieder jaar de Dam tot Dam-loop, dat vind ik nog altijd een vette loop. De afstand, de omgeving, het publiek dat je draagt, de saamhorigheid, ik heb er ieder jaar weer van genoten.

Daarnaast heb ik 4 x een halve marathon gelopen en een aantal 10 km wedstrijden. Het zijn momenten die veel positieve kracht leveren en die je helpen het beste uit jezelf te halen. Mijn hardloopgympies hebben heel wat kilometers gemaakt (en werden ook regelmatig vervangen!). In tegenstelling tot de Dam-tot-Dam-kilometers heb ik ook heel wat kilometers met me-myself-and-I doorgebracht. Nog altijd loop ik vanuit Fysiomed naar het Amsterdamse Bos waar ik dan geniet van de natuur en mijn voeten en gedachten de vrije loop laat.

De vragen die ik vaak krijg

Sporten staat op dit moment bij mij niet op nummer 1, omdat mijn fanatisme nu hard nodig is voor de studie die ik volg. Ik ben een studie manueeltherapie aan het volgen als vervolg op mijn studie fysiotherapie en dat vergt veel van mijn tijd. Wel heb ik het iedere dag vaak en veel over sporten omdat mijn cliënten daar mee bezig zijn en advies nodig hebben.

Hoe los je een blessure op? Of hoe voorkom je het? Hoe train je als je geblesseerd bent geweest? Hoe train je met een hartslagmeter? Wat zijn voor jou de beste schoenen? Wat eet je voor een wedstrijd of tijdens een trainingsperiode? Hoe ga je om met mentale blokkades? Ik vind het nog steeds super interessant om mensen daarbij te helpen. En het geeft me iedere dag weer een goed gevoel als het iemand lukt om resultaat te behalen. Of als iemand na een blessure weer helemaal hersteld de deur uitloopt. Dat is ook wat we doen bij Fysiomed: we willen graag dat mensen het beste uit zichzelf halen. Dat maakt mijn vak een supervak, geen dag spijt dat ik hiervoor gekozen heb!

Vanaf nu zal ik samen met mijn collega Djek jullie regelmatig voorzien van kennis en informatie met betrekking tot hardlopen en alles wat daarbij komt kijken. Met name op het gebied van lichaam, geest en het energiesysteem. Hopelijk gaan jullie hierdoor nog beter hardlopen! Aan het eind van deze week verschijnt het eerste artikel, de 5 meest voorkomende hardloopblessures en hoe je ze kunt voorkomen.

Mocht  je vragen voor mij hebben kun je altijd mailen ryanne.van.gulik@fysiomed.org of bellen  020 560 89 20.

Groet Ryanne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *