Hoe word je een ochtendsporter?

ochtendsporter, wokrout

Heb jij wel eens je wekker gezet voor de volgende ochtend 5 uur, om die ochtend net zo vaak op snooze te drukken tot je naar je werk moet. Die avond er voor zat je vol energie en had je super veel zin om de volgende ochtend een workout te gaan doen. Maar toen het zover was voelde het alsof je heel kort had geslapen en was je zin ver te zoeken.

In de ochtend sporten is erg goed voor het verbranden van calorieën gedurende de dag, en veel mensen vinden het, het beste moment van de dag omdat je de rest van de dag aan andere dingen kunt besteden. Het is alleen een behoorlijke uitdaging om hier routine in te krijgen. Hierbij enkele tips om je op gang te helpen.

Zorg voor genoeg slaap

Uit onderzoek is gebleken dat we tussen de 7 en 8 uur slapen nodig hebben per nacht. Dit is erg belangrijk, helemaal als je af wilt vallen. Simpel gezegd moet je eerder naar bed gaan als je ook vroeger op wilt staan ’s ochtends. Probeer elke avond ongeveer 20 minuten eerder naar bed te gaan tot je bij het juiste moment aangekomen bent voor je nieuwe routine.

Zorg voor motivatie

Stel een geïnspireerde achtergrond in op je telefoon, zodat het eerste wat je ziet als je wakker wordt is een foto van de droom lichaam waar jij naartoe aan het werken bent. Probeer wat jouw motiveert om uit bed te komen.

Begin met, om de dag. 

Zie het niet als het einde van de wereld dat je elke ochtend vroeg op moet staan. Begin door om de dag naar de sportschool te gaan. Op deze manier zal je nog steeds je ‘uitslaap’ ochtenden hebben. Zodra je merkt hoe geweldig een ochtend workout is zal je elke dag vroeg opstaan.

Plan vooruit

Pak je sporttas de avond van tevoren. Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt klaar staat om op te staan en te gaan.

Neem een sportmaatje

Een sportmaatje waar je op kan rekenen is de beste motivator wanneer je bezig bent je levensstijl te veranderen. Als je iemand met dezelfde fitness doelen kunt vinden, zou dat ideaal zijn. Dit zal je dwingen om uit bed te komen.

Luister naar muziek

Zorg voor positieve, vrolijke gedachten door een morning playlist te maken. Beluister je favorieten muziek wanneer je je ’s ochtends klaar aan het maken bent voor je workout. Zorg daarnaast ook voor een workout playlist met de laatste up-tempo dance muziek voor de juiste motivatie tijdens je workout.

Wat houdt je nog tegen op ook ’s ochtends te trainen? Voor de mensen die dat al doen, misschien hebben jullie nog wel tips voor ons?

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *