Light up the dark nights

Het is donker en koud en het liefst wil je cocoonen op de bank met een kop warme chocomelk. Maar kijkend naar buiten zie je ook hoe tof de omgeving er, juist in het donker, uitziet. Al die lichtjes overal brengen veel sfeer met zich mee. Misschien toch maar even naar buiten dan?

We spraken er de afgelopen weken al veel over. De winter is in alle hevigheid aanwezig. Inclusief winterdip. Veel mensen hebben er last van: weinig zin om na het werk nog iets te doen. Maar die kerstkilo’s moeten er straks ook weer af. En denk eens aan hoe goed je je voelt als je in de kou dat rondje hebt gelopen. Ik voel me altijd extra gezond dan!

Zorg er met de huidige temperaturen en donkere avonden wel voor dat je goed voorbereid van start gaat. In ons vorige artikel gaven we je,  samen met RunnersWorld al wat tips en wezen we je op het 3 lagen systeem, dat je zelfs tijdens de koudste run lekker warm houdt. Ik ben zelf fan van de Odlo Blackcomb Evolution Warm. De perfecte basislaag voor winterse dagen. Daarover heen een jasje of een bodywarmer met fluoriserende en reflecterende elementen en je bent klaar voor de start. Je kunt altijd even langs een RunnersWorld bij jou in de buurt gaan, voor advies over goede verlichting.

 

De winter brengt, naast kou en nattigheid, ook fraaie aanzichten met zich mee. De met sneeuw bedekte daken en met zorg opgetuigde kerstbomen en alle sierverlichting in de stad…het is prachtig om te zien. En om het plaatje compleet te maken, is er momenteel in Amsterdam het Amsterdam Light Festival.

Meer dan 200 lichtkunstinstallaties sieren de stad. Supercool om daar lekker langs te rennen. Je hebt een goed verlichte route door de stad én je snuift meteen nog wat kunst en cultuur op, samen met de frisse lucht (mag je daarna weer lekker bingewatchen op Netflix, met je sokken over je joggingsbroek).

Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij alvast een route voor je aangemaakt met daarin de tofste highlights (klik voor grote afbeelding). De route is iets minder dan 10km. Precies een mooie afstand om je km’s op te krikken voor de Odlo Blackcomb Challenge, waarmee je de Odlo Blackcomb Evolution Warm. twv 79,95 kunt winnen.

Voor degene die liever een rondje zonder tussenpauze loopt, zijn er al heel wat routes te vinden via de site van RunnersWorld. In Amsterdam Centrum zijn er momenteel al zo’n 25 en dat aantal zal het komende half jaar behoorlijk uitbreiden. En ze zijn allemaal anders. Voor ieder wat wils dus.

Vooralsnog moet je als loper nog dwars door de stad om bij een route te komen…en als je dan toch bezig bent, start dan meteen met onze route! We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Vind je het leuk om meer van de stadse routes te leren kennen, dan ben je van harte welkom om op woensdagavond mee te lopen met Urban Runners. Je kunt een mailtje sturen naar info@urbanrunners.nl voor meer informatie.

(Fotografie: David Stegenga)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *