Puma zomer running tips

Hardlopen met warm weer – geen probleem toch? 7 tips van expert Sabrina Mockenhaupt .

Ga vroeg je bed uit: Je hoeft niet te stoppen met hardlopen in de zomermaanden. Om het beste uit je trainingsessie te halen is het verstandig om zo vroeg mogelijk te gaan hardlopen, rond 7 uur of eventueel in de avond rond 8 uur wanneer het iets cooler is.

Pas je snelheid aan bij hoge temperaturen: Je verbrandt met het warme weer meer dan normaal. Daarom is het verstandiger om rustig aan te doen. Je hoeft natuurlijk niet elke training een nieuw record te lopen.

Luister naar je lichaam en wees flexibel in de tijdstippen waarop je gaat hardlopen: Op deze manier heeft de training geen negatieve invloed op jezelf en je lichaam.

Ga voor lichte maaltijden op zeer warme dagen: Veel atleten eten meer groenten, salades en vis als het warm is. Maak geen offers en luister naar de behoeften van je lichaam.

Het is erg belangrijk om te stretchen – zelfs in de zomer: Enkel omdat het warm weer is betekent dit niet dat je spieren warm zijn. Strechten blijft altijd een belangrijk onderdeel van je training, dus doe ook een goede warming-up

Zorg ervoor dat je de juiste kleren draagt: Functionele kleding en bescherming tegen de zon is een must. Dit betekent een goede zonnebril en een cap. Probeer baseball caps te vermijden aangezien deze de neiging hebben om warmte op te slaan. Wat betreft schoenen is functionaliteit key.

Katoenen shirts is een grote nee. Ze absorberen zweet, wat niet weg kan en daardoor de warmte vasthoudt.

Lace up and sweat it out. Happy running.
 
 
(bron: Puma Running)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *