De sleur in je hardlooproutine doorbreken met Reis Je Fit

Reis je fit

Tijd om de sleur in je hardlooproutine doorbreken met Reis Je Fit! Soms heb je van die periodes dat je iets minder creatief bent met je hardlooproutes en ben je blij datje nog überhaupt de moeite doet om je hardloopschoenen aan te trekken. Maar een sleur is nooit positief op lange termijn. In je relatie niet, maar ook met hardlopen kan een boost op z’n tijd zorgen dat je je interesse in de ander niet verliest. Kan je wel zo’n boost gebruiken, dan is Reis Je Fit misschien wat voor jou.

Ehm. Reis Je Fit?

Oké, ik moet bekennen dat ik hier al eerder gebruik van maakte voordat ik wist dat het “iets” was, dus no worries als je geen idee hebt waar ik het over heb. Dat iets is dus het volgende: je pakt  de trein naar bestemming X en loopt dan terug. Of andersom natuurlijk: je rent naar bestemming X en laat je laat je door de trein weer op het beginpunt afzetten. Reis Je Fit is de label die de NS hier aan geplakt heeft.

Reis je fit

Trein tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem. Ik zat hier op de heen weg in 😉

Waarom zou je een Reis Je Fit’je willen proberen?

Ik kan een hele hoop redenen bedenken waarom elke hardloper dit een keer zou moeten proberen. To name a few:

 • Grote kans dat je de route nog niet eerder hebt gelopen en dat je je ogen uit kunt kijken. Bovendien heb je weer eens een ander hardloopkiekje voor je instagramfeed 😉 Kijk even of de route terug wel enigszins interessant is en niet een lange rechte weg langs de snelweg.
 • Je pusht jezelf om een X aantal kilometers te maken. Ben je eenmaal onderweg dan zal het niet meer makkelijk zijn om op een andere manier terug te komen. Ideaal als je moeite hebt dus om de kilometers op te voeren.
 • Treed je buiten je comfort zone? Des te groter de persoonlijke overwinning!
Reis je fit

Rennen op plekken waar je anders niet snel komt.

Wat neem je mee als je gaat Reis Je Fit’en?

In je vaste routine hoef je weinig na te denken maar aangezien je op het punt staat dit te doorbreken en er eenmaal onderweg geen weg terug is, is het wel handig als je goed voorbereid bent. Naast de dingen die sowieso handig zijn als je gaat hardlopen (lees: schoenen, horloge, etc.) leer de ervaring mij dat het volgende handig is om mee te nemen:

 • OV en/of geld voor een treinkaartje. Ik neem het zelf vaak allebei mee. Al is het maar om op het station naar het toilet te kunnen.
 • Mocht je dreigen te verdwalen dan is het handig om even Google Maps erbij te kunnen pakken.
 • De kans dat er watertappunten in de buurt zijn is klein. Bovendien weet je niet of je per ongeluk een kleine detour maakt waardoor je langer onderweg bent.
 • Zakdoekjes voor onverwachtse behoeftes onderweg, of om je tranen weg te vegen als je ontroerd raakt door de mooie route 😉

Verder wil ik nog 1 tip meegeven: neem ruim de tijd! Ik heb al vaker meegemaakt dat ik gepland én ongepland een detour heb gemaakt waardoor ik toch veel langer onderweg was dan ik normaal zou zijn.

reis je fit

Moe maar voldaan! 15 mooie kilometers

Waar Reis Jij Fit naar toe?

Heb jij deze manier van nieuwe routes lopen al eens geprobeerd? Mijn laatste route was tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem, via Spaarnwoude. Echt een aanrader als je in de buurt bent! Welke route ga jij proberen? #reisjefit

Ana

Ps. momenteel reis en hardloop ik in Perth, Australië. Mijn verhalen kun je volgen via mijn instagram!

1 Comment

 • Raoul schreef:

  Reis je fit door een running tour te doen op je bestemming. Er zijn al ongeveer 200 organisaties wereldwijd waar je met een locale running guide de stad of trail kunt verkennen.
  Check runningtour.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *