Vanuit stilte naar succes

Meditatie. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Haat omdat ik er altijd een beetje tegenop zie om het te gaan doen. Zit ik daar dan, op de grond op mijn yogamatje een poging te wagen om rustig te worden en naar mijn eigen gedachtes te luisteren. Een kettingreactie aan gedachtes stromen door mijn hoofd en ik probeer deze maar te sussen. Vreemd genoeg kost mediteren me altijd veel energie. Wat eigenlijk heel gek is, want het maakt je juist rustig en helpt je om even helemaal naar binnen te keren en alles weer scherp te zien. En dat laatste is exact waarom ik ook van meditatie houd.

Mediteren wordt door veel mensen geassocieerd met iets zweverigs en spiritueels, iets dat monniken urenlang kunnen doen en hoort bij het hindoeïsme en boeddhisme. Guess again. Meditatie is hotter dan hot, de westerse samenleving ziet ook de kracht van mediteren en zelfs het bedrijfsleven omarmt het. In het boek ‘Vanuit stilte naar succes’ van yogagoeroe Johan Noorloos, vertellen een aantal prominente zakenmensen waarom zij mediteren en wat het je kan brengen. Zo kan meditatie je helpen om beter met stress om te gaan. Stress wordt niet zo zeer veroorzaakt door de omstandigheden, maar vooral door onze mentale reactie op de gebeurtenissen. Meditatie geeft je methoden en technieken om onze perceptie van stress te beïnvloeden, zoals hartslag, lichaamstemperatuur en stofwisseling. Trust me, na het lezen van dit boek ga jij ook dagelijks zitten op de grond om naar je eigen gedachtes luisteren. Hierbij een aantal highlights die ik uit het boek heb gehaald:

Chris Zadeh werd als jong broekie de Managing Director van BINQBank Nederland. Meditatie heeft hem altijd geholpen in zijn werk: “Ik doe een paar keer per week aan yoga of meditatie en daardoor ben ik in mijn dagelijkse leven en in mijn werk rustiger en helderder; ik kan mijn gedachtes beter op een rij zetten, overzicht houden, en bij dingen waar mijn collega’s gestrest van worden kan ik gemakkelijk rustig zijn en de rust uitstralen die een leider moet uitstralen”.

Ed Voerman gebruikt mediteren om heel bewust de dag te beginnen en af te sluiten. “Ik offer bij voorbaat de dag die komt, en ‘s avonds mediteer ik heel kort en draag ik de dag op. En zo simpel is het”. Een mooie manier om de dag echt af te sluiten en weg te geven zodat je ‘s nachts niet nog met van alles door je hoofd spookt over wat er is gebeurd en wat je nog moet doen. Morgen letterlijk weer ‘een nieuwe dag’.

Nog veel meer van deze persoonlijke meditatieverhalen lees je in het boek “Vanuit stilte naar succes”. Een goed kerstcadeau voor een ieder die succesvoller en minder gestresst door het leven wilt gaan!

Kijk ook op de blog van Milou om meer verhalen van haar te lezen, klik hier.

Schermafbeelding 2014-12-17 om 22.54.43

Schermafbeelding 2014-12-17 om 22.52.22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *