Waarom wij fan zijn van buiten sporten

Wij weten als geen ander dat het heerlijk is, buiten hardlopen is altijd een goed idee. Weer of geen weer. Maar ook yoga, krachttraining en uitgebreid stretchen zijn heerlijk onder de blauwe hemel. Ergens in een tropisch zonnig oord, of als straks de zomer in Nederland terugkeert. Waarom is buiten sporten zo fijn en gezond? Dit en nog meer buitensportinspiratie.


Doorbreek de routine
De woon-werk-route, boodschappen doen, sporten: allemaal bezigheden waarbij locatie en routes er diep bij zijn ingeslepen. En dat terwijl afwisseling zo goed is voor de onze creativiteit. En zeg nou zelf: is de gym, terwijl buiten de zon schijnt, niet een ietwat deprimerende omgeving? So let’s go outside!

Vitamine D
“Als de zon op uw huid schijnt, wordt er in uw huid meteen vitamine D gemaakt. Genoeg buiten zijn is daarom belangrijk.” (thuisarts.nl – de website die huisartsen aanbevelen). Dat wist jij natuurlijk al lang, maar toch fijn om het door een autoriteit bevestigd te zien. Bovendien voorziet de buitenlucht je lichaam en geest van verse zuurstof. Reden genoeg om zoveel mogelijk in de buitenlucht te sporten toch?

Buiten yoga
Yoga is zo’n typische zen-sport die perfect in de natuur past. Met je voeten in het zand, grassprietjes tussen je tenen of op het water op een Stand Up Paddle board. Op Buiten-Yoga.nl vind je een uitgebreid overzicht van yogalessen op buiten-locaties door heel Nederland.

Traditioneel buitensporten
Hardlopen, fietsen, wandelen, skaten en bootcamp zijn sporten die je sowieso lekker buiten doet. Dus laat de zon het afweten? Kies dan wat vaker voor één van deze energy boosters. Is het nu echt wat te fris of nat om in blote armen en benen naar buiten te gaan? Kies dan voor mooie en functionele items zoals dit ASICS FuzeX Jack of deze mooie trui uit de ASICS Cool Collection.

Exceptioneel buitensporten 
Wil jij eens iets anders dan hardlopen, zwemmen of skaten dit zomerseizoen? Probeer dan eens een van de bijzondere of nieuwe buitensporten: stand up paddle, boerengolf (lekker banjeren door de weilanden, terug naar de natuur!) of urban training. Ideale buitenactiviteiten voor zomerse temperaturen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *