Boekpresentatie Stadswild

Als een oermens leven in een stad. Wij doen niet anders. Als Urban Runner gebruik je de stad als je trainingsruimte en ren je als wild dier door de straten van Amsterdam. Nu is er ook een boek: Stadswild, leef als oermens in de stad. Hoe jij als heerlijk stadskind dicht bij de natuur kunt zijn en oermensje kunt blijven spelen. Hoe leuk! Nog veel leuker was dat wij waren uitgenodigd voor de boekpresentatie in SLA op de Westerstraat in de Jordaan. Heerlijk tentje in een mega fijne buurt. Dit voelde top en dat was het ook!

Ongeveer een jaar geleden maakte ik kennis met Stadswild, een trainingsorganisatie die buitentrainingen verzorgt op een manier die ik wel kon waarderen: trainen als een oermens in de stad. Klimmen, klauteren op handen en voeten. Bewegen zal je. Mooie visie en fijne mensen. Stadswild staat voor een leefwijze en daar wilde ik graag deel van uit maken.

Hun kijk reikt verder dan beweging en sport. En precies dat wilde Angelique vertalen in een boek. Het is niet alleen bewegen, voeding of mindset. Je zult balans moeten vinden voor optimale gezondheid en een happy lifestyle.

En daarom gaat er een groot deel van het boek ook over voeding. Angelique gaat terug naar de natuur door te laten zien wat je kunt creëren met pure producten. Samen met sterrenkok en Food Creativ Edwin Sander wordt de filosofie van de ‘Stadswild leefwijze’  uitgebreid met recepten. Heerlijke gerechten volledig volgens het verantwoorde oerdieet, dat voornamelijk plant-georiënteerd is. Af en toe vlees en vooral veel vis in de vorm van schaal- en schelpdieren. Edwin kookt niet alleen gerechten waar je geheid je vingers bij aflikt, maar ze zijn ook nog eens stuk voor stuk prachtig om te zien. En hij zelf ook trouwens, niet onbelangrijk!

Er werd tussendoor nog even gevraagd aan Angelique of ze zelf dan ook altijd volgens het Paleo Principe eet. ,,Niet altijd en niet overal, ik hanteer de 80-20 regel. Ik houd namelijk enorm van sushi en Thais en een glaasje champagne sla ik ook niet af. Helemaal niet als er iets te vieren valt.”

De hoogtepunten van de ochtend waren de momenten waarop we konden genieten van Edwins kookkunsten. Hij demonstreerde hoe je het makkelijkst een gezonde smoothie maakt, met ingrediënten als gember, sla, avocado’s en superfoods zoals hennepzaad en algen van eigen kweek. Echte vitaminebommetjes en nog lekker ook. Maar de kracht van Edwin zit vooral in het visualiseren van gezonde gerechten gebaseerd op het oerdieet, ook wel paleodieet genoemd. Een wilde kokosnoot met vruchten, zaden en noten en een shotje van biet en oerwortel. Het klinkt als oervoedsel en dat is het ook, maar dat doet niets af aan de smaak. Wat een sensaties! Om maar niet te spreken van het brood. Brood? Ja brood! Maar dan zonder gluten – want dat kan echt niet meer – zonder zuivel, zonder suiker, zonder smaakstoffen én zonder haar. Het Paleo-brood. Kreeg ik dat vroeger maar mee naar school. Mij had je niet gehoord dan. Nooit meer met een volle broodtrommel naar huis, beloofd! Ook blije kinderen? Lees hier het recept.

De ochtend was zoals die had moeten zijn; veel fijne, leuke mensen en gezelligheid. Lekker eten en een prachtig boek om over te kletsen. Ook de vormgeving van het boek werd enthousiast ontvangen. Prachtige beelden, gave kaders en fijn papier. Daar is duidelijk met veel liefde aan gewerkt. Angelique is transparant over de leermomenten in het leven, de vechtlust die in iedereen  zit, de leerfases waar je doorheen moet en het teruggaan naar je zelf en de natuur, of wel de innerlijke rust. Het boek slaat een prachtige brug tussen de natuur zoals hij is en de natuur in de mens. Dat getuigt van  dapperheid. Lezen dus. Als je durft!

140212 Stadswild boek - kokosnoot 140212 Stadswild boek Angelique 140212 Stadswild boek- het boek

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *