CrossFit sessie @ Reebok Amsterdam

Twee weken geleden werden David en ik uitgenodigd door Morene van Pressonly om mee te doen aan een CrossFit sessie van Reebok en mochten daarbij nog een paar leuke mensen uitnodigen. Waarom CrossFit? CrossFit is namelijk een goede workout om je Core te trainen. Hoe beter je Core & balans ontwikkelt is, des te beter je kan hardlopen.

_DSC9767

Vorige week was het dan zover, met een groep van 6 werden wij ontvangen door Erwin van Beek(CrossFit Guru) in de Reebok CrossFit Box naast het hoofdkantoor van Reebok in Amsterdam zuid-oost. Wij kregen eerst een introductie van Erwin wat CrossFit inhoudt, want het was voor ons allemaal de eerste keer. De grootste misvatting over CrossFit is dat mensen vaak het woord intensief gebruiken en denken dat je maar wat doet als het maar intensief is. Kort samengevat is CrossFit functioneel varieert bewegen onder een relatief hoge intensiteit. De trainingen zijn zo bedacht dat je vanuit je Core tot extremiteit werkt, je lichaam core is je middenrif, buik en onderrug.

_DSC9771 _DSC9777 _DSC9802 _DSC9823 _DSC9829 _DSC9836

Na de introductie begonnen wij aan een korte warming-up en doorliepen alle stappen van de workout. De workout bestond uit 250m roeien, 4x5m met zware gewichten heen en weer lopen, 7 x box jumps, 9 x kettlebell en 11 x wall balls. De bedoeling was om zoveel mogelijk rondjes te maken in 20 minuten. De meeste van ons kwamen tot 4 a 5 rondjes.

Erwin, Morene, Pressonly & Reebok heel erg bedankt.

Bekijk hieronder nog een paar foto’s van onze training:

_DSC9786_DSC9820 _DSC9850

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *