De Lowlands Throwdown 2014

De LLTD is de grootste jaarlijkse officieuze CrossFit (ofwel functional fitness) competitie in de BeNeLux, waarbij atleten uit de CrossFit communities van België, Nederland en Luxemburg met elkaar strijden om de titel “fitste atleet van de lage landen”.

Meer dan 1.000 atleten strijden op 20 en 21 september tijdens de kwalificaties om een plekje in de finale. Dit weekend openen meer dan 70 CrossFit locaties hun deuren om deze atleten te testen op drie –nu nog geheime- workouts.

De beste 100 atleten kunnen vervolgens hun krachten meten op 4 en 5 oktober in Omnisport Apeldoorn. Omnisport beschikt over een indoor wielerbaan, een compleet atletiekveld en 5.000 zitplaatsen om enthousiaste fans te ontvangen.
Atleten zijn onderverdeeld in een heren, dames en masters categorie, waarin dames ouder dan 40 jaar en heren ouder dan 40 jaar tegen elkaar strijden.

Wat is CrossFit?
CrossFit is de snelst groeiende sport in de wereld. Al meer dan 10.000 ‘affiliates’ wereldwijd bieden deze vernieuwende vorm van trainen aan. Binnen CrossFit worden elementen uit het turnen, atletiek, olympisch gewichtheffen en duursporten gecombineerd tot korte heftige workouts. Het doel is het creëren van een zo breed mogelijke, algemene fitheid.

Ook in Nederland grijpt CrossFit snel om zich heen, met meer dan 70 locaties en diverse toernooien die lokaal worden georganiseerd.

De Lowlands Throwdown 2014 event is powered by Reebok
Reebok heeft CrossFit omarmd en een langdurig partnership afgesloten. CrossFit past perfect bij de oorsprong en inmiddels weer focus van Reebok; fitness. Reebok werd in de jaren ’80 een groot merk mede dankzij de focus op functionele kleding voor fitness en aerobics. De focus op fitness zorgde voor veel productinnovaties zoals EasyTone, Shapewear en Flex.

Facebook: www.facebook.com/lowlandsthrowdown

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *