De nieuwe Yoga school

Vandaag was het zover; de persopening van De Nieuwe Yoga School.
Mijn eerste officiele uitnodiging als Urban Runner, ik had er zin in!

Om een beetje in de yoga-modus te komen had ik besloten om alvast vroeg te beginnen.
En met vroeg bedoel ik ook vroeg: 06:30 stond ik al te stomen op mijn matje. Omdat ik – als loper-  fan ben van hard werken en transpireren (lees: transpireren als bewijs van het harde werken! Los van sport, liever niet!) koos ik voor Bikram-yoga. Na 90 minuten yoga-op- z’n-sauna’s was ik er klaar voor. Fruitig begon ik mijn dag! Per direct ook besloten om meer met yoga te gaan doen. Ik moet zeggen, ik heb vaker gelezen dat het dé ultime combinatie schijnt te zijn naast het hardlopen. To be continued.

Om 10uur stond ik op de Laurierstraat, prachtige locatie! Ik was aangenaam verrast. Ik woon in Amsterdam maar toch blijft me verbazen hoeveel ik eigenlijk nog niet écht heb gezien. Dit oude pand, hoge plafonds, mooie grote ramen is ooit een school geweest – vandaar dus ook ‘De Nieuwe Yoga School’.

De ruimte is overweldigend, niet zoals ik gewend was: kleine entree, kleedkamer,  yogazaal. Nee, dit was totaal anders. Een heuze kantine met overheerlijke thee’tjes, hapjes, lunch mogelijkheden, zelfs knusse banken en tafeltjes om na je les nog heerlijk te genieten van je zen-modus. Ja, je mag er zelfs met je computer zitten en emailen (dit is letterlijk gezegd.) De inrichting is verzorgd door niemand minder dan Daphne Bunskoek – nu kom ik  van de TMF generatie en was ik clueless wat betreft haar interieur-styling-move maar.. helemaal mijn smaak!

Na een gezellig openingswoordje van Daphne volgde het officiële lintje doorknippen, vervolgd door een mooie en oprechte introductie plus een mini-class van oprichter Johan Noorloos himself. Ik koos ervoor om te kijken,  en ik moet zeggen: impressive!  De 30 (!!) leraren lieten zich van hun beste kant zien en inderdaad, aan kennis en kunnen ontbreekt het niet! Er scheen een heerlijk najaars-zonnetje naar binnen tijdens de les. Het klopte.

Vervolgens heb ik een rondleiding gekregen en bleek dat er boven nog meer zalen waren, stuk voor stuk prachtig. De nieuw yoga school is voor mij zeker iets waar ik terug kom, het is geen ‘zweverige’ studio maar een prachtig gebouw met een verhaal. Johan heeft duidelijk voor ogen wat de filosofie van de school is. Hetgeen mij erg aanspreekt is het volgende:  De School creëert de veiligheid en biedt jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen. Om te ervaren hoe sterk je bent, om in je kracht te staan, en hier vanuit te leven. Om uit te groeien tot de beste versie van jezelf.”

Tekst: Lara Seveke

Bekijk hieronder de foto’s van de opening:

IMG_0235 IMG_0223 IMG_0244 IMG_0237

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *