Een dag uit het leven van een wereldkampioen Ironman

Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om samen te leven met een professionele triatleet?
ASICS nodigt je uit om een dag uit het leven van wereldkampioen Ironman 2012 Pete Jacobs en zijn vrouw Jamielle mee te maken.
Pete en Jamielle zijn niet direct een doorsnee getrouwd stel te noemen: ze leven samen, trainen samen en wedijveren met elkaar als professionele triatleten.

Pete Jacobs, ambassadeur van het merk ASICS, wordt beschouwd als één van de meest prominente Ironman-zwemmers en -hardlopers. Hij maakte in 2012 zijn droom waar met het winnen van het wereldkampioenschap Ironman in Hawaii. Zijn aanpak van ‘minder is meer’ had hem ook al geholpen om in 2011 de 2de plaats te bemachtigen en in 2010 zette hij de snelste marathontijd uit de geschiedenis neer met 2u 41m 05sec.

De video ‘een dag uit het leven van’ geeft een inkijkje in het leven van een triatleet: van de dagelijkse rituelen en vreemde gewoonten tot aan hun kledingvoorkeur.
Als commentaar op een typische dag uit zijn leven zegt Pete Jacobs: “Op een goede dag rijd ik eerst vijf uur, dan loop ik een half uur hard. ’s Middags zwem ik, dan ren ik weer naar huis, doe een dutje en begin weer van voren af aan.”

De video is opgenomen in de woonplaats van het stel, Noosa, Australië – waar de  triatlon vandaan komt – en zet de schijnwerpers op de ongewone gebruiken die hun huwelijk kenmerken. Op een doorsnee avond zie je hen bijvoorbeeld eiwitrijk eten klaarmaken en trainen ze op een stationaire racefiets terwijl ze samen een film kijken.

Met de enorme vastberadenheid die triatleten kenmerkt, zegt Jacobs: “Je moet voor de volle 100% gefocust zijn om in conditie te blijven”. In deze korte film laat hij zien wat zijn filosofie betekent voor de praktijk.
Jamielle Jacobs verklaart: “Je kunt een triatleet op een kilometer afstand herkennen – meestal dragen ze strakke shorts en hoge, strakke compressiekousen.”

ASICS heeft zich ten doel gesteld tegemoet te komen aan de behoeften van atleten. De GEL NOOSA TRI 10 biedt lichtgewicht prestaties met praktische voordelen. Het open maaswerk aan de bovenkant en de geperforeerde binnenzool verbeteren de ventilatie en de vochtafvoer, terwijl de elastische veters, tonggrip en hielgrip speciaal ontworpen zijn om soepel af te wikkelen.

De below-the-line videocampagne ‘Leven met een triatleet’ maakt deel uit van de wereldwijde ASICS-campagne ‘Better Your Best’ van 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *