Ik ga de Marathon van New York lopen by Daphne Diender

Eind 2013 en een verbroken relatie. Wat doe je dan? Heel simpel…dan zorg je dat 2014 jou jaar wordt!! Ik wil iets iets bereiken, iets presteren. Iets presteren waar andere trots op kunnen zijn. Iets waar ik trots op kan zijn. Wat doe je dan? Precies… Dan ga je een marathon lopen!

1 koffie afspraak en een verhelderend gesprek met mede urbanrunner Lara later is het doel voor 2014 gesteld… Ik ga de marathon van New York lopen. Er is geen weg meer terug. Een één richtingsverkeer, rechtzodiegaat richting New York, let’s do this!

20140302- 6030

Ik ben Daphne Diender, 27 jaar, geboren in Nieuwegein, hotello, ondernemend, een moeilijke nee zegger en al een aantal jaren woonachtig in Amsterdam. Geen hardloper in hart en nieren en met een PR (persoonlijk record) van de hoek van de straat. Wel sportief aangelegd met een geschiedenis van turnen, dansen, enigszins potje tennis en hockey. Na een korte hockey break van 10 jaar heb ik mijn stick vorig jaar weer tevoorschijn gehaald. De techniek is net als fietsen, dat verleer je niet. De conditie daar en tegen… Altijd middenveld gespeeld, en dus veel moeten lopen. Maar ik heb nu wel geleerd dat hardlopen een heel andere tak van sport is.

20140302- 5924

Ik hoor je vragen.. Maar waarom meteen een marathon? Tja… Als ik er nu soms over nadenk vraag ik me dat ook weleens af en alleen de gedachte al van 4 uur lang rennen (als ik geluk heb) maakt me af en toe nog diep ongelukkig. Maar mijn gedachte was; als elk jaar 40.000 mensen het kunnen en die finish over gaan, waarom zou ik dat dan niet kunnen?! Naïef? Probably… Ambitieus? Absolutely!

En met die gedachten heb ik mij ingeschreven voor, naar mijn idee de gaafste marathon, New York! Om de run een extra betekenis te geven, en voor een klein stokje achter de deur, ga ik dit jaar rennen voor Kika, stichting Kinderen Kankervrij. Een stichting dat dicht bij mijn hart ligt vanwege een persoonlijke ervaring. Een ervaring die de wereld naar kinder kanker voor mij heeft geopend. Het zoontje van een goede vriendin kreeg twee jaar geleden kinderkanker.

Mijn kleine vriendje en grote kanjer heeft het overleefd, maar helaas vele kindjes niet. Het doel van Kika is om de overlevingskansen van kinderen met kanker te verhogen van 75% naar 95% in 2025. En dat is nodig, heel hard nodig. En daar is tevens heel veel geld voor nodig. Mijn doel is om dit jaar €6000 euro in te zamelen. Een tweede doel voor 2014 zou je het wel kunnen noemen. Hulp en steun is daarom ook hard nodig. Hou mijn facebook pagina in de gaten voor updates of ga naar mijn Kika pagina om mij te sponsoren.

Daphne1

Met nog (maar) 8 maanden te gaan, hoe ver zijn we nu? Ik loop wekelijks een 3-daags schema. Een persoonlijk hardloop schema dat elke week wordt gemaakt door marathon expert Léon Jansen. Iedereen vraagt mij elke keer hoever loop je al? Op hoeveel KM zit je al? En dan schaam ik me bijna als ik zeg, 7km of 40min rennen. Maar ja , als niet-hardloper moet je toch ergens beginnen. Maar ik zie en merk al zeker verbetering. En dat motiveerd! Zelfs die 1 km of die extra 10 minuten zijn motiverend. Maar er zijn ook dagen dat ik er niks van bak en dat is heel frustrerend. En dan vraag je je weleens af, waarom was dit ook alweer zo’n goed plan? Maar we houden vol, we houden moed!

caDPebqRL7sjsq8mIEYFRU4vTbr9yQEBc-90gbgaa-M

New York City Marathon 2014 zal een ervaring worden die niemand mij meer afpakt. Alleen de weg daar naartoe is al een ervaring op zich. Een ervaring die ik met jullie zal delen via urbanrunners… My road to 26.2 miles in New York City! To be continued…..

Liefs,

Daphne

Volg mij ook op Twitter of Instagram

(foto: David Stegenga)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *