Interview met Healthcoach Stefanie Klaver

Stefanie Klaver is sinds een jaar werkzaam in Vitaminstore Kinkerstraat. Zij heeft het Vitaminstore Detoxprogramma onwikkeld en biedt daar ook de begeleiding bij. Tevens verzorgt zij eens per maand een (superfood) workshop in deze winkel welke vanaf 6 november weer zullen starten. Stefanie is ook werkzaam als (sport) diëtist bij Fysiomed en geeft als aansluiting op dit alles ‘gezonde’ workshops bij haar thuis in de kookstudio in de Amsterdamse Jordaan.

Stefanie, waarom zou jij iemand adviseren te gaan detoxen?
We leven in een tijdperk waarin we altijd ‘druk’ zijn, de prestatiedrang hoog is en met stress kampen. Daarnaast consumeren we steeds minder écht eten, worden we blootgesteld aan uitlaatgassen, pesticiden, chemische cosmetica, drinken misschien een glaasje alcohol te veel en gebruiken medicijnen. Vervuiling van lichaam (en geest) lijkt een onderdeel van ons leven te zijn geworden.

Jouw lichaam heeft een natuurlijk mechanisme dat ‘zelfgenezing’ heet. Jouw organen weten als geen ander hoe ze gevaarlijke stoffen kunnen verwerken om ervoor te zorgen dat we niet ziek worden. Dit proces kunnen we alleen niet oneindig ‘gebruiken’. Op het moment dat er meer gifstoffen in ons lichaam achterblijven dan er worden afgevoerd spreekt men van ‘toxificatie’ van het lichaam. Lusteloosheid, vermoeidheid, prikkelbaarheid, huidproblemen, slapeloosheid, luie of juist overactieve darmen kunnen hiervan symptomen zijn. Deze symptomen kunnen op de lange termijn opstapelen en overgaan in ernstiger klachten. Om dit te voorkomen is een gezonde levensstijl belangrijk. Het eten van onbewerkte producten, voldoende in- en ontspanning zijn hier een onderdeel van. Een detox (ontgifting) is een perfecte aanvulling op deze levensstijl en niet alleen bedoeld om een teveel aan gifstoffen op te ruimen maar juist als preventief middel.

Lars, wat was jouw reden om een detox te gaan doen?
Omdat ik een druk leven heb, weinig slaap en niet altijd gezond eet. Voor mijn werk is het van belang om scherp en in shape te blijven en daarom leek het mij een goede reden om te gaan detoxen.

Stefanie hoe gaat het in z’n werk als je een detox bij Vitaminstore Kinkerstraat wil doen?
Je bent altijd welkom in de winkel (Kinkerstraat 69) om vrijblijvend meer informatie te krijgen. Bij interesse stuur ik een e-mail met alle details rondom onze detox waarna we een afspraak voor een intake inplannen. Tijdens deze intake leg ik meer in detail uit hoe de detox in z’n werking gaat, hoe de supplementen werken en wanneer je wat zou moeten innemen. Daarnaast leg ik uit hoe je jouw lichaam het beste kunt voorbereiden op de detox tijdens de voorbereidingsdagen en hoe je daarna jouw lichaam weer laat wennen aan een ‘normaal’ voedingspatroon. Dat is namelijk minstens zo belangrijk als de dagen waarop je alleen sapjes drinkt! Sinds kort hebben we ook het Vitaminstore detox ‘aftercare’ programma. Het aftercare programma biedt de mogelijkheid tot persoonlijk voedingsadvies na de detox. Dit gebeurd in samenwerking met Fysiomed, een plek waar ik eens per week voedingadvies geef. Veel mensen willen de gezonde lijn vasthouden, er een levenstijl van maken, maar hebben geen idee hoe! Het Vitaminstore detox ‘aftercare’ programma biedt hier ondersteuning in. Ik denk dat de persoonlijke begeleiding voor, tijdens- en na de detox iets is wat ons programma uniek maakt.

Lars wat zijn jouw ervaringen geweest?
Er zijn een aantal die mij meteen opvielen, ik ging beter slapen, voelde mijzelf een stuk vrolijker en opgewekter. In eerste instantie dacht ik dat ik het niet zou volhouden, maar die 5 dagen vlogen voorbij. Ik combineer het nu nog steeds, meestal heb ik 1 a 2 dagen per week een detox dag.

Ten slotte
Op 6 november verzorg ik een detox workshop in de Vitaminstore op de Kinkerstraat. Het thema detox staat tijdens deze workshop centraal. Naast een deel theorie maak je je eigen detox salade met spirulina dressing en juice je je eigen sapjes! Een zeer goede voorbereiding voor iedereen die een keer een detox zou willen doen en- of er meer over zou willen weten!

Meer informatie of een afspraak maken met Stefanie?
stefanieklaver@icloud.com
FB: Stefanie Klaver Healthcoach
Instagram: Stefanieklaver_Healthcoach

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *