Op wintersport… naar Ibiza!

Met nog zo’n twee maanden te gaan, komt de marathon van Rotterdam steeds dichterbij! De spanning stijgt! En net als ik, leven veel marathonlopers in deze laatste voorbereidingsweken een sober bestaan waarbij ‘de 3 R’s’ centraal staan: rust, regelmaat en reinheid. Of, om het dan toch nog iets hipper te laten klinken zoiets als “eat, sleep, train, repeat”, met denkbeeldige beat voor de vrolijke noot! Alcohol heb ik sinds oud en nieuw al (zonder probleem) afgezworen en avondjes op stap eindigen nu al vaak vóór het tijdstip dat ik voorheen de deur achter me dichttrok om de stad in te gaan! Het is niet voor niets dat er gezegd wordt dat het trainen naar een marathon een ‘life-changing-experience’ is!

Ik zit lekker in mijn schema! Door de weeks loop ik ’s avonds na mijn werk twee duurlopen van maximaal 14km, en een avond per week een ‘crosstraining’, oftewel een training waarbij ik andere spiergroepen aanspreek. Meestal een kettlebelltraining, bootcamp of intervaltraining of een uurtje fitness. In het weekend plan ik de langste duurloop van mijn schema, waar ik minimaal 2,5 uur zoet mee ben. En na zo’n 25+km loopje, heb je dan niet zo heel veel ‘weekend’ – laat staan energie – meer over voor andere actieve bezigheden. Maar daar hoor je mij niet over mopperen. Ik leer eindelijk te relaxen op de bank met een kopje thee, boek of film en vaak ook goed gezelschap. Want, ja, schreef ik een paar maanden geleden al dat mijn vriendenkring zich mét mij verplaatste naar ‘de weg’, inmiddels verkiezen de meeste van mijn zweetdates het ‘bankhangen’ boven het meelopen van mijn trainingsrondjes!

En dan is het februari. Het sneeuwt, de temperatuur komt net boven het vriespunt en om me heen vertrekt de een na de ander richting de alpen om heerlijk een weekje te gaan skiën of snowboarden. Met de kans op een gipsvlucht terug of mijzelf met een overenthousiaste ski-move te blesseren, en daardoor de marathon te moeten missen, laat ik een wintersportvakantie dit jaar aan mij voorbij gaan. Geen Oostenrijk voor mij, ik heb het beter bekeken. Ik vertrek naar de zon in deze wintermaanden!

Dat ‘trainen’ en ‘Ibiza’ prima samengaan heb ik vorig jaar al ervaren richting de halve marathon. En met een aangename 20 graden zal ik heel wat mooie kilometers kunnen maken op “mijn eiland”. Geen besneeuwde, glibberige wegen maar amandelbloesem en een zonnetje wat me alvast doet voorbruinen voor een stralende finishfoto straks in Rotterdam!

Wil jij op de hoogte blijven van de belevenissen van Danielle’s #roadtorotterdam op Ibiza,
volg haar dan op Instagram!

instagram

@daniellebosschaart

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *