SLA opent een nieuwe vestiging

Voor SLA start het nieuwe jaar barstensvol gezonde nieuwtjes. Op 3 januari opende de vijfde vestiging op de Middenweg 55 in Amsterdam Oost, SLA’s grootste pronkstuk tot nu toe. Het interieur bureau Nicemakers heeft speciaal voor deze nieuwe plek uitgepakt met groene etnische tegelpatronen en een prachtige lichte serre.

Vanaf 19 januari – op Blue Monday (wereldwijd bekend als de depressiefste dag van het jaar) – biedt SLA een nieuw alternatief tegen de winterdip: voor een extra dosis energie tijdens de donkere winterdagen, kan je bij een onweerstaanbaar lekkere smoothie, een kwartier gebruik maken van de Luminette lichttherapiebril. Met de aanvang van het nieuwe jaar is ook het nieuwe wintermenu ingegaan. Een kaart vol winterse verwennerijen; van salades met de smakelijke wintergroenten, tot warme vullende soepen en zalige zoetigheden.

Schermafbeelding 2015-01-19 om 09.04.34

Credits: Zahra Reijs

Lichttherapie voor extra energie
“In de zomer haal je voldoening uit een simpele salade, maar in de winter neemt de behoefte aan calorierijk voedsel erg toe. Vaak is dit eten met teveel vet en suikers, waar je niet alleen van aankomt maar ook juist minder energie van krijgt”, zegt Ida de Haart, Hoofd Food bij SLA.

“Wij willen deze winter graag een lekker alternatief bieden waar mensen ook nog blij en energiek van worden! Daarom combineren we 15 minuten lichttherapie met onze Amber Smoothie, een glas vol energie en geluksstofjes van rauwe cacao, banaan, rauwe honing en medjoul dadels. SLA werkt hiervoor samen met lichttherapiespecialist Goodlite. Je hoeft echt geen zware winterdepressie te hebben om te profiteren van lichttherapie”, zegt René van Klaveren van Goodlite. “Licht stuurt talrijke lichaamsprocessen aan waaronder het slaap-waakritme, stemming, concentratievermogen, energiehuishouding en eetlust. Het speciale licht van de Luminette lichttherapiebril stopt direct de aanmaak van het slaaphormoon melatonine en stimuleert de aanmaak van neurotransmitters en hormonen die je overdag nodig hebt om goed te functioneren. Door de positieve werking van een smoothie te combineren met lichttherapie voel je je direct goed wakker, alerter en energieker.” Natuurlijk kan je ook de lichttherapiebril uitproberen bij het eten van een salade. Vraag ernaar bij de een van de SLA-makers.

Schermafbeelding 2015-01-19 om 09.04.15

Credits: Wij zijn Kees

Wintermenu

De start van een nieuw jaar betekent ook een nieuwe kaart. Het menu bestaat onder andere uit wisselende favoriete salades en DIY salades vol dagverse winterproducten. Met terug van weggeweest de Japanse Stijl Black Angus Biefstuk, maar ook maandelijks een nieuwe variërende salade. Alle dressings zijn vegan.
Voor de koude magen zijn er warme winterse soepen zoals een Indiase Dahl, een bospaddenstoelen- en een broccolisoep. Jezelf ultiem verwennen doe je met de geheel vegan guilty pleasures zonder een gram suiker, zoals de Raw Salted Caramel Cheesecake of de Choco Cupcake. Klik hier om het volledige menu te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *