Sporten in december (altijd lastig)

Wij zijn nog steeds vol aan het trainen maar op een of andere manier gaat het in de maand december wat stroever dan normaal. Het kan te maken met al die pre-kerstborrels waarbij je op een avond misschien 3 bitterballen eet en een fust bier weg tikt. Ik heb wel met mezelf afgesproken om dan de volgende dag gewoon te trainen. Op zich een goeie afspraak, maar als er tijdens het trainen een golf van maagzuur omhoog komt is dat minder prettig, voor mij maar ook voor mijn trainer Robbert Schoot. Al heeft hij er het schijt aan hoe ik me voel na een pre-kerstborrel.

Wat me toch opvalt is hoe belangrijk voeding. Ik sport nu 3 a 4 keer in de week, dus moet ik (eigenlijk) extra eten, om breder te worden en om niet flauw te vallen. Het klinkt misschien alsof ik een alcoholieker (= Vlaams) ben, maar dat is niet zo. Ik ben gewoon 36 jaar oud en mijn katers duren verdomd lang, ik kan daar zeker 3 dagen last van hebben. Dat zie je dan ook tijdens het sporten en dat wordt vervelend! Dus normaal gesproken houd ik me in, maar die maand december is een moeilijke maand.

Hoewel ik vandaag (katerloos) goed heb getraind. Mijn borstspieren zijn vandaag aan de beurt. Ik weet dat ik ze heb, maar ze zijn nog onontwikkeld, dus daar werken we dan maar aan. Ik doe wat oefeningen die ik niet vaak doe, voor het shock effect verteld Robert.
We doen de lying cable cross, twisting incline press en plate presses. dat zegt je waarschijnlijk niet veel (mij ook niet) Dus zie de foto’s….Nog wat Biceps oefeningen en het uur zit er alweer op! Soms moet je jezelf naar de sportschool toe slepen, maar hoe blij en hoe goed voel je je als je toch bent gegaan.
Nu bijtanken door goed te eten…. en daarna, heel misschien een “klein” drankje in de stad!

Ben jij nog op zoek naar een personal trainer? robertschoot.com

9cabb3f5df393793ea800a86e0b9fe64

ac6b66412bdd609fac1c61ba0d5aebf7

743dc8a98d0cc92a080046276fc4687a

0429561eaa90d6741173eb7f889ddbe7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *