Spotlight: Chris ” Nether-Better” Dijksterhuis

Elke week zetten wij een Urban Runner in de spotlight, deze week is Chris Dijksterhuis aan de beurt.

Benieuwd wie hij is? Lees het interview hieronder:

Chris Dijksterhuis: Ik ben de trotse vader van twee kinderen. Doordeweeks werk ik als consultant en in mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan fotografie en ben ik een curator van www.nether-better.com 

Type runner: Toen ik begon met lopen had ik niet echt een bepaald doel voor ogen het was puur als ontspanning / ontstressen. Ik ben een runner die het lopen steeds serieuzer is gaan nemen.

Waarom hardlopen: In April 2012 ben begonnen met hardlopen omdat ik iets aan mijn conditie wou doen en ik een uitlaatklep zocht van de dagelijkse beslommeringen in het leven. Lopen is iets wat ik alleen kan doen maar ook in groepsverband, dus any time any where and with any one.

Ik loop nu ook al een aantal maanden met de Nike+ Run Club Amsterdam #RUNAMS. Elke woensdag lopen we met zo’n 100 a 150 man in de binnenstad van Amsterdam. Elke woensdag verzamelen we ons om 18:00 bij de Nike Store in Amsterdam en lopen we in drie groepen, Beginners (3-5 km), Intermediate (6-8 km) en Advanced (10-12 km). Mijn boodschap is dan ook al je wil meelopen kom op woensdagavond naar de Nike Store in Amsterdam

Beste loopprestatie: Mijn beste looppresentatie tot nu toe is 8,25 km en deze heb ik afgelopen zaterdag om 7 uur in de ochtend gelopen.

1173837_10201943728981691_1971352675_n

Favoriete hardloopmerk: Nike is mijn favoriete merk al heb ik bij de keuze van mijn schoeisel ook andere merken heb getest. Voor mij zijn mijn Lunar Glide 4 en mijn Lunar Eclipse de meest stabiele runners.

Horloge of App: Op dit moment loop ik met de Nike+ App en Nike + sensor dit omdat ik via de Nike + App ook competities kan houden met vrienden.

Voeding: Ik hou van lekker eten dus ik let in die zin niet op mijn voeding ik ben echter wel zoveel mogelijk gestopt met het eten van fast food. Het is dus niet zo dat ik dagelijks let op wat ik eet maar fast food probeer ik te vermijden.

Favoriete looproute: Eigenlijk heb ik twee verschillende routes die ik graag loop. Ik vind het heerlijk om te lopen in het Vondelpark maar ook in de buurt waar ik woon loop ik graag langs de weilanden.

Beste hardloop moment van de dag: De avond is voor mij altijd het perfect moment geweest om te lopen, en dan vooral omdat je dan lekker kan ontstressen en vermoeid naar bed kan gaan zodat je ook gelijk een goede nachtrust pakt.

Powersong: Ik heb niet 1 bepaald nummer dat me echt extra energie geeft. Op dit moment loop ik met THE 13K TAPE van Lee Stuart. Lee heeft deze tape gemaakt voor alle runners, maar natuurlijk in eerste instantie van het Berlin Braves running team. Voor mij heeft juist deze mixtape een goede opbouw wat lopen voor mij makkelijker maakt.

Follow Chris via:
   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *