De juiste voorbereiding op de Zevenheuvelenloop

Loop jij net als ik op 15 november de Zevenheuvelenloop? Dan heb ik een aantal tips die je kunnen helpen om je goed voor te bereiden. Omdat het parcours verre van plat is zal de 15km voor veel mensen wat zwaarder voelen dan een ‘gewone’ 15 km race. De volgende dingen kunnen je helpen om lekker te lopen en een mooie tijd neer te zetten:

  • Vervang 1 van je trainingen door een heuveltraining. Nederland is over het algemeen behoorlijk plat. Om goed voorbereid te zijn op de heuvels kun je tijdens je run een brug, viaduct of desnoods een trap opzoeken. Ren een aantal maal met kleine snelle passen de ‘heuvel’ op en dribbel naar beneden. Bij het beklimmen is het belangrijk om je knie goed te heffen. Hiermee kun je makkelijker je snelheid behouden en kun je goed kracht zetten.
  • Versterk je core. Wanneer je core goed getraind is, heb je meer veerkracht loop je lichter en is je balans beter. Een goede en leuke manier om je core te trainen is met de Nike Training App. Vorige week lanceerde Nike de Core Control training met Dafne Schippers. Deze training is zeer effectief en vernieuwend. Je hoeft niet te planken of sit-ups te doen, maar wel een set lateral bear crawls en de pittige oefening alternating crab reach. In 12 minuten train je je buik, rug en bilspieren. De Nike Training App is gratis te downloaden.
  • Stretch! Wanneer je de heuveltraining toevoegt zal je dit vooral voelen in je kuiten en bovenbenen. Om je lichaam de kans te geven om goed te herstellen en je spieren weer op lengte te brengen is het belangrijk dat je na je training rekt en strekt. Hierdoor voer je ook sneller de afvalstoffen af en voorkom je blessures.

ZH4

Ik wens iedereen die de Zevenheuvelenloop of de Zevenheuvelennacht loopt alvast veel loopplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *