Welcome newbie by Raounak

Het kan net zo ingewikkeld als je zelf wilt, kwam ik achter toen ik begon met hardlopen. Op internet zag ik overal de nieuwste outfits, de hipste schoenen en de snelste resultaten. En toen kwam ik… Een conditie was ver te zoeken, sportkleding had ik niet eens en over hardloopschoenen zal ik maar niet beginnen. Was de drempel dan echt zo hoog? Nee!

Het enige wat je echt nodig hebt is een paar goede schoenen en discipline. That’s it!

Ze zeggen dat hardlopen 60% mentaal is en 40% fysiek. Nu zullen die cijfers ongetwijfeld variëren, maar er zit een kern van waarheid in. Het is zo makkelijk om te stoppen en de eerste afslag terug naar huis te nemen. Zorg daarom dat je een doel hebt. Hardlopen met een doel is zoveel makkelijker dan zomaar een rondje rennen. Laat je over de schoenen adviseren in een winkel, om zo een blessure te voorkomen.

In maart begon ik met hardlopen. Mijn eerste rondje maakte ik in een legging van de Zara en een tanktop. Hardloopschoenen had ik wel aangeschaft en mijn doel was een marathon in november lopen. Inmiddels hangt mijn kast vol met sportleggings, (die kun je stiekem ook aan naar school), korte broekjes en dry-fit shirtjes. Als je zeker weet dat je door blijft gaan met hardlopen dan is het ’t allemaal zeker waard!

Schoenen en discipline compleet? Dan ben je er klaar voor! Welcome newbie <3!

Succes!

Liefs,

Raounak

 

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *