Apple pie porridge By Miny

IMG_6473

Als lange afstandloper (mijn ultieme droom is het lopen van een ultralon) vind ik havermoutpap de ideale herstelmaaltijd na een lange training. Helemaal met het oog op de komende maanden met regen en kou. Nu weet ik dat havermoutpap niet bepaald sexy klinkt, maar als je een beetje je best doet is het echt verschrikkelijk lekker. Mijn favoriete recept neemt iets meer tijd dan de standaard havermout, maar dan heb je ook echt een cadeautje voor na een zware training.

Voor de apple pie porridge heb je nodig:

  • ½ cup havermout
  • 1 cup rijstemelk
  • 1 appel
  • 1 eetlepel honing
  • 5 dadels
  • ½ banaan
  • Eventueel om het echt af te maken kokoschips en rozijnen

Bereiding:

Doe voor je gaat trainen de havermout en rijstemelk al samen in de pan, zodat deze al een beetje kan weken. Dan is je porridge nog straks nog sneller klaar en kun je gaan herstellen én genieten.

Wanneer je terugkomt snij je de banaan, de appel en de dadels klein. Doe de dadels bij de havermout en zet dit op laag vuur. Doe onder tussen de appel met de honing in een andere pan en verwarm deze tot de appel een beetje gekarameliseerd is. Wanneer je pap ook klaar is kan het feest beginnen.

Je begint met een laagje appel, dan havermout, dan weer appel en sluit af met de havermout. Als laatste voeg je de plakjes banaan en eventueel de kokos en rozijnen toe.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *