Hardlopen is in de avond beter

Stel je rondje hardlopen op de vroege ochtend uit en draai jezelf nog een keer om in bed. Uit een onderzoek van de universiteit van Birmingham blijkt dat de ochtend niet het beste tijdstip is voor sportieve lichaamsbeweging.

Ochtendmens of avondmens: hardlopen is in de avond beter blijkt uit dit onderzoek

Onderzoekers lieten twintig topsporters tussen zeven uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds sporten. De sporters moesten ook een vragenlijst invullen, waarin werd gevraagd of zij ochtendmensen, avondmensen of geen van beide waren.

P1010061

Prestaties
Uit de resultaten blijkt dat ochtendmensen rond het middaguur het best presteren. Sporters die geen ochtend- en avondmensen zijn, presteren het best om vier uur. Rond acht uur ’s avonds presteren de nachtbrakers het best.

Avondmensen blijken 26% slechter te presteren wanneer zij ’s ochtends moesten sporten. Hetzelfde geldt voor de vroege vogels: ook zij presteren slechter in de ochtend.

Natuurlijk heeft het ook te maken met je persoonlijke biologische klok en is het daarom belangrijk dat je voor jezelf het beste moment zoekt dat jij het beste presteert.

(bron: ad.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *