Interview met “Fitgirl” Christel van der Nol

Wie is Christel?
Ik ben samen met mijn beste vriendin Aranka maart dit jaar een community gestart , #FITGIRLCODE . Dit is een om meiden te motiveren voor een gezond en sportieve levensstijl. Dit doe ik naast mijn “normal” day job: cost engineer in de olie en gasindustrie.

Type runner?
Wat voor type loper ik ben? Ik loop ongeveer 1 a 2 keer in de week en daarnaast doe ik nog 2 keer in de week krachttraining. Het liefst loop ik zo’n 12 tot 15 km. daar krijg ik een lekker voldaan gevoel van.

Waarom ben je begonnen met hardlopen en wanneer?
Spieren had ik altijd al, maar wel onder “een laagje vet”. Ik zag steeds vaker vrouwen hardlopen en ik vond dat zij een mooi strak figuur hadden. Dat was voor mij een reden om 2 jaar geleden te starten met hardlopen.

Favoriete hardloopmerk?
Nike

image1

Gebruik je een App of horloge?
Ik heb de garmin forerunner 620 mogen testen en die vind ik persoonlijk erg fijn in gebruik. En sinds kort heb ik ook de nike fuel band. Deze is ook fashionable als je niet aan het hardlopen bent.

Ben je ook op je voeding gaan letten?
Ja heel erg. Doordat ik veel bezig ben moet ik ook genoeg en de juiste voedingstoffen binnen krijgen. Ook juist op het moment dat ik bewuster werd van mijn eten ging ik mij veel energieker voelen.

Je favoriete looproute?
Dat is een rondje door Rotterdam: over de erasmusbrug richting de euromast, langs de boompjes, over de willemsbrug, over noorder eiland en dan terug naar de erasmusbrug.

Welk nummer geeft jou dat beetje extra energie?
Ik vind shots van LMFAO wel een goede om je even een boost te geven.

Wanneer loop je het liefst, ochtend, middag of avond? en waarom?
Of heel vroeg, niet erbij nadenken en gewoon gaan. Heerlijke morning workout. Of juist ’s avonds, om even tot rust te komen van een drukke werkdag.

Je beste loopprestatie tot nu toe?
Halve marathon in 2:02:00. En de 10 km in 48:45

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *