SPOTLIGHT: Imara Terheggen

Imara Terheggen:
26 jaar oud en woonachtig in Amsterdam, momenteel loop ik fulltime stage bij 9straatjesonline en zal dit jaar klaar zijn met mijn studie fashion commerce – productie coördinatie. In mijn vrije tijd houd ik mij veel bezig met muziek, fashion, sport & voeding.
Type runner:
Ik ben een duurloopster, En dan het liefste in de natuur. Lange afstanden lopen met een lekker muziekje op in de frisse buitenlucht. Wel heb ik dit jaar het doel gesteld sneller te worden op de 10km. Ik hoop dat ik met de run’s bij Nike Running Club en Patta dit ga waarmaken.

Waarom ben je begonnen met hardlopen en wanneer
:
Voorheen reed ik heel fanatiek paard. Na mijn backpack avontuur in Thailand besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik vond hardlopen altijd al het leukste in de sportschool dus al snel liep ik wekelijks mee met een loopgroepje om te trainen voor de 8 km tijdens de midwintermarathon.
Nog geen 2,5 maand later ging ik boodschappen doen en bleek dat er daar op het plein een sponsorloop voor het glazenhuis werd gehouden, of ik niet mee wilde doen. Ik dacht “Waarom ook niet”. Weet nog dat ik tegen een mede loper zei “Ik hoop dat ik hier 8km loop dan hoef ik mij geen zorgen te maken over de Midwinter”. Achteraf bleek dat ik 21,3 had gelopen. Vanaf die dag had ik het loopvirus te pakken! Inmiddels zijn we 3 jaar verder.

Favoriete hardloopmerk:
Nike, het zit lekker en ziet er fashionable uit 😉
1958063_655077284528837_7472921508839966909_n
Gebruik je een App of horloge:
Tijdens het rennen gebruik ik altijd de Nike+ App. Leuk om via die weg vrienden (en jezelf!) uit te dagen.

Ben je ook op je voeding gaan letten:
Ik lette altijd al op mijn voeding omdat ik vind dat, dat de basis is. Sinds ik ook langere afstanden loop ben ik ook sportvoeding naast mijn normale voeding gaan gebruiken.

Je favoriete looproute?
Vooral afwisseling vind ik leuk. En dat zoek ik op door deel te nemen aan verschillende wedstrijden door het hele land.

Welk nummer geeft jou dat beetje extra energie
Ik luister altijd muziek tijdens het hardlopen. Op soundcloud heb ik een afspeellijst waarin ik energieke setjes heb opgeslagen voor tijdens het lopen.

Wanneer loop je het liefst, ochtend, middag of avond? en waarom?
Het prettigste vind ik het om in de avond te lopen na een drukke dag. Even lekker je hoofd legen. Alleen op zondag loop ik liever in de middag een duurloop.

0e8749de0ecdb6be847baf6f51234f2c

Volg Imara via facebook, twitter, instagram en soundcloud

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *