Interview met Rik Brandhorst

Wie is Rik brandhorst?
26 jaar oud en woonachtig in Amsterdam Oost.

Sinds een aantal jaar maak ik deel uit van het online marketing team bij KPN, waarbij mijn focus vooral op de zakelijke markt ligt. Het klinkt overdreven, maar sporten is wie ik ben. Ik geloof dan ook dat sport verbindt, zorgt voor creatieve ideeën en daadwerkelijk gelukkiger maakt. Op werk overtuig ik mensen om gezamenlijk een wedstrijd te doen, als ik muziek luister krijg ik zin om naar buiten te gaan voor een run en het liefst praat ik de hele dag over sport. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik ben gevraagd om member te worden van de Urban Runners Crew. En maak je geen zorgen… ik heb ook andere interesses, zoals echt goede koffie, mooie kleding, films&series, nieuwe muziek en het klaarmaken van lekkere gerechten.

20140730 Urbanrunners crew run-001-2

Type runner?
Ik ben een hardloper die continu op zoek is naar hindernissen en uitdagingen. Ik maak graag gebruik van objecten die ik onderweg tegen kom. Trappen, bankjes, paaltjes op de weg? Dan spring ik daar overheen. Een rij lantarenpalen, ideaal voor een paar sprintjes of een slalom. Een quote die hierbij aansluit en waar ik mijn inspiratie uit haal: “The ultimate measure of a man is not where he stands in moments of comfort and convenience, but where he stands at times of challenge and controversy. – Martin Luther King, Jr.”

10671447_773411082715693_79792506187016090_n

Waarom ben je begonnen met hardlopen en wanneer?
Tijdens de eerste editie van de Urbanathlon in Amsterdam stond ik ruim 1,5 uur voor de start te wachten totdat we eindelijk mochten starten. Ondanks de slechte organisatie, was een nieuwe hobby ontstaan. Sinds die eerste obstacle run ben ik steeds vaker gaan lopen, om te zorgen dat mijn tijden beter zouden worden. Inmiddels haal ik de uitdaging niet alleen meer uit de obstakels, maar ook uit het hardlopen zelf. Toen ik Amsterdam kwam wonen, ben ik met de Nike+ Run Club wekelijks gaan lopen en uiteindelijk bij de Urban Runners Crew terecht gekomen.

Favoriete hardloopmerk?
De kleding van Nike vind ik meestal het mooist, maar ik draag ook veel kleding van Puma, Adidas, Under Armour en Asics. Ik ben dus niet echt merkvast, het ligt er maar net aan wat mooi en goed zit en waar ik het voor gebruik.

Gebruik je een App of horloge?
Toen ik begon met hardlopen gebruikte ik de Nike running app, maar nu ik een Nike+ sportswatch heb is dat het enige wat ik gebruik. Veel handiger, accurater en makkelijker om te delen

Ben je ook op je voeding gaan letten?
Koken doe ik al van jongs af aan en ik vind het leuk om nieuwe gerechten te ontdekken. Maar omdat ik altijd al gesport heb, is het niet nodig om extra te letten op mijn voeding.

Je favoriete looproute?
Dwars door stad, omdat ik dan continu nieuwe dingen mee maak. Het is avontuurlijk, onvoorspelbaar en spannend. Een route stippel ik zelden van te voren uit. Ik laat me liever verrassen.

Welk nummer geeft jou dat beetje extra energie?
Tijdens het sporten luister ik veel naar muziek, maar tijdens het hardlopen hoeft dat niet altijd. Zeker als we met de crew lopen natuurlijk. Maar als ik dan toch muziek meeneem luister ik naar beats, zoals Vinny Villbass – Hurricane (Finnebassen Remix).

Wanneer loop je het liefst, ochtend, middag of avond? en waarom?
Weer of geen weer, stralende zon of regen die met bakken uit de hemel komt, ochtend, middag, avond of nacht: Het maakt mij niets uit. Ik ga lopen wanneer ik zin heb.

Je beste loopprestatie tot nu toe?
Tweemaal top 10 finish bij de Mud Masters afgelopen jaar.

Volg rik via facebook, twitter en instagram

(fotografie: David Stegenga)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *