Portobello mushroom pizza by Yasmin

Herfst! Tijd om eens iets met paddestoelen te doen. Met dit gerecht heb je heerlijke guilt free mini pizza’s.
Lekker warm uit de oven en zo gepiept. Dit recept is goed voor 4 stuks. Om samen te delen, of om helemaal zelf op te eten!

Je hebt nodig:
4 portobello’s
100g cherry tomaatjes
1 mozzarella (vers is natuurlijk nóg lekkerder)
verse basilicum
olijfolie
peper en zout

– Tip vooraf: maak van aluminium folie ronde ringen, 4 stuks in totaal.
Hierop kan je de paddestoelen leggen zodat ze in de oven niet zo “soggy” worden in hun eigen vocht.
Ook worden ze hierdoor mooi egaal gaar.

– verwarm de oven voor op 180 graden
– leg elke paddestoel op een ring
– besprenkel de portobello’s met olijfolie en wat peper en zout
– doe op elke paddestoel een handje vol mozzarella, wat schijfjes tomaat en strooi er wat versnipperde basilicum blaadjes overheen.
– eindig met nóg een laagje mozzarella (JEEEE KAAS!!)

Schuif ze in de oven voor ongeveer 20 minuten. Blijf vooral voor het deurtje zitten om te kijken of de mozzarella al smelt!
(Ik zit graag in kleermakers zit voor zo’n warm oven raampje, wachtend tot het lekker gaat ruiken en dingen gaan smelten;) )

Wanneer ze klaar zijn gooi je er voor de mooi en lekker nog wat verse basilicum overheen.
Direct serveren!
Mmmmmmmmmmmm

Yasmin Elsinga

Voor meer (lekkers) follow me on instagram: @yasminsdiary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *