Tofu after deadlift

deadlift

Trainen vind ik nog leuker als je het samen kan doen. Je motiveert elkaar, helpt elkaar (handig als je bijna neergaat met stang en al, als je teveel gewicht hebt gepakt) en het is natuurlijk veel gezelliger dan alleen.

Meestal ga ik met mijn vriend, maar vandaag heb ik getraind met Amanda en Evie. Amanda is m’n zusje die overigens ook suikerziekte heeft. Ze is de enige in mijn omgeving die precies weet hoe het voelt. Ik vond het heel erg toen we erachter kwamen dat zij ook diabetes had. Gelukkig hebben we nu wel steun aan elkaar. En als ik bijvoorbeeld met haar ga feesten en mijn prikapparaatje valt uit (deze moet je opladen net als een telefoon) kan ik met die van haar prikken ;). Handig!

Deadlift

Vandaag hebben we een full body training gedaan. Meestal doe ik dit drie keer per week, omdat je dan gelijk al je spieren aanpakt. Eerst trainde ik per spiergroep. Bijvoorbeeld maandag benen, dinsdag armen, woensdag rug etc. Er wordt gezegd dat het belangrijk is om ongeveer na 6 weken je trainingsschema te veranderen. Anders blijf je je spieren op dezelfde manier prikkelen en je lichaam heeft uitdaging nodig om te veranderen.

Amanda en Evie hadden nog nooit de oefening deadlift gedaan. Die hebben we dus vandaag samen gedaan. Het is een super goede oefening, omdat je meerdere spieren tegelijk aanpakt. Het versterkt je onderrug, hamstrings, billen, buik, bovenbenen, biceps en onderarmen. Je kan er ook rugklachten mee voorkomen en je houding verbeteren. Ik raad deze oefening aan iedereen aan. In mijn ogen heeft het alleen maar voordelen en ben maar niet bang dat je er dood van gaat. Wij leven ook nog steeds ;).

High-protein smoothie 

Na de training heb ik een proteïne smoothie gemaakt. Door meer eiwitten in te nemen i.c.m. krachttraining ben ik meer dan 10 kilo afgevallen! Het voedt je spieren en helpt je zo om meer spiermassa te ontwikkelen.

Maanden geleden las ik dat je hele lekkere smoothies kunt maken van tofu. Ja, tofu…het klinkt heel vies en ik dacht zelf ook dat het helemaal niet lekker zou zijn. Maar als je het combineert met vanille soja melk en fruit, smaakt het superlekker. I promise…Tofu bevat 20 gram eiwitten per 100 gram! Ik maak deze smoothie regelmatig, omdat ik de shakes met eiwitpoeder soms beu ben. Ook voor mijn suiker is deze smoothie goed, ik spuit dan minder insuline dan als ik bijvoorbeeld 2 boterhammen eet.

 

DSCI0309-1

 

 Wat heb je nodig voor 4 smoothies?

  • 500 ml vanille soja melk
  • 250 gram tofu
  • 1 banaan
  • 250 gram aardbeien
  • 2 eetlepels pindakaas

Alles in de blender en klaar! (Je kan natuurlijk ook gewone melk gebruiken en ander fruit)

2

Vanavond heb ik een proefles yoga. Ik ben erg benieuwd, want sinds ik aan krachttraining doe ben ik niet meer zo lenig. Ik heb wat houdingen opgezocht op Google. Gebroken kaars, gedraaide schaar en halve kameel. Het klinkt erg grappig en zo zal het er bij mij ook wel uitzien. Hopelijk kom ik heel thuis…

 

XOXO

Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *