5 daagse Juice & Soup Delight Detox

Via PR Bureau Ganbaroo kwam ik in contact met Detox Queen Sophie. Na een paar keer heen en weer gemaild te hebben en twee telefoontjes was ik er helemaal klaar voor om aan mijn 5 daagse Juice & Soup Delight Detox kuur te beginnen. Ik heb al een keer een detox kuur gedaan en aan sportvasten, dus ik wist wat ik kon verwachten. Dit keer is het wel iets anders, want ik mocht naast de sapjes ook 1x per dag 450ml soep nuttigen. Daardoor kreeg ik het toch het gevoel dat ik iets kon eten.

Voor mijn werk lunch ik vaak buiten de deur, dus mensen in mijn omgeving vroegen zich wel of ik het ging volhouden. Voor mij dus een extra reden om nog beter mijn best te doen.

De sappen werden in een koelbox keurig thuis afgeleverd: sappen voor drie dagen, bestaande uit vier flessen per dag én een pot 450ml soep voor in de avond. Op de derde dag werden de resterende sappen bezorgd. Alle sappen gingen meteen de koelkast in, want alles is vers bereid zonder conserveringsmiddelen of extra toevoegingen.

Voorbereiding:
Een paar dagen voor de kuur kreeg ik van Sophie een email met advies.
een aantal dagen voor de start van de kuur moest ik de consumptie van cafeïne, theïne, alcohol, koolhydraten, rood vlees en zoetwaren afbouwen. Anders is het verschil van volledige maaltijden naar sapjes te groot en te heftig.

Dag 1:
Door een paar dagen voor de kuur mijn eetpatroon aan te passen dus geen febo meer of een late night drive bij mijn favoriete restaurant was ik goed voorbereid voor mijn eerste dag. De sapjes smaakten mij erg goed. Vooral de combinatie van appel, gefilterd water en lemon. Dag 1 was dus een eitje voor me.

Dag 2:
Mijn dag begon heel goed, totdat ik in de middag een meeting had bij een koffie tentje met allemaal lekkere taartjes. Cheesecake of een appeltaartje mmmm. Opeens kon ik alleen nog maar aan eten denken en was niet meer gefocused op mijn meeting. Veel water drinken was de oplossing om mijn dag tot een succes te maken.

Dag 3:
Nadat ik op dag 2 best moeite had, was ik extra gebrand om het op dag 3 beter te doen. Ik had die nacht veel beter geslapen dan normaal en toen ik wakker werd voelde ik me meteen scherp. Tot 19.00 in de avond had ik nergens last van. Daarna kreeg ik toch zin in iets lekkers. Normaal trek ik de kast open en ga op zoek naar iets. Nu werd ik er eigenlijk wel van bewust wat ik normaal allemaal in mijn mond stop(weer een wijze les). Water was wederom de oplossing voor mij.

Dag 4:
Deze dag was een stuk makkelijker dan de dagen ervoor. Ik werd zelfs voor de mensen in mijn omgeving een stuk draaglijker en voelde me veel energieker.

Dag 5:
De laatste dag. Dag 4 was een topdag, dus dag 5 was ook easy. Ik kreeg die dag van Sophie een mailtje voor de nazorg. Met tips over hoe ik weer terug kan schakelen op een vast voedselpatroon.

Wil jij ook detoxen via detox-delight? Dan krijg jij van mij een promo code, zodat jij kan detoxen met korting.

Promo code: Urbanrunners2014 is te gebruiken in de webshop op www.detox-delight.nl.

Schermafbeelding 2014-11-25 om 07.43.54

 

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *