Good Food: Een boek boordevol inspiratie, tips en recepten.

Gezonde voeding bepaalt voor een groot deel hoe we ons voelen, hoe we functioneren en hoe we eruitzien. Maar elke dag gezond eten is niet altijd even makkelijk. Hoe zorg je voor een goede balans? Voedingscoach Laurianne Ruhé laat met haar boek Good Food. Word in 1 maand de beste versie van jezelf zien dat gezonde voeding blijvend in je dagelijks leven integreren niet ingewikkeld hoeft te zijn. Good Food is de stap op weg naar je ultieme gezondheid. Door vandaag nog te beginnen met het maken van gezondere keuzes gun jezelf een healthy, happy life! 1 verandering per dag is al gauw 365 veranderingen per jaar! En voor iedere ongezonde gewoonte bestaat een gezond en vaak nog lekkerder alternatief. Good Food staat boordevol inspiratie, tips en uitgebalanceerde recepten om in 1 maand het beste uit jezelf te halen. Good Food is voeding die je energie geeft in plaats van energie kost.

Soms is het vervangen van één of twee ingrediënten alles wat nodig is om je lichaam een plezier te doen en van je favoriete junkfood goodfood te maken. Gezond leven betekent niet dat je de rest van je leven worteltjes moet knagen of een dieet moet volgen, integendeel. Het boek Good Food biedt praktische tips voor een nieuwe lifestyle, zelfs op lastige momenten; zoals wanneer je een borrel of feestje hebt, je onderweg bent, op kantoor zit of uit eten gaat. En voor iedere ongezonde gewoonte krijg je een gezond en vaak nog lekkerder alternatief aangereikt.

De GoodFood-methode: 80/20-principe
In Good Food zet Laurianne Ruhé helder uiteen waarom je bepaalde voeding beter kunt laten staan en welke alternatieven er zijn. Met haar GoodFood-methode valt gezond eten volgens de 80/20-regel makkelijk in te passen in je dagelijks leven. Het 80/20-principe houdt in dat af en toe een ‘ongezonde’ uitzondering maken zorgt voor balans in je leven. Er bestaat een verschil tussen energie gevende en energie rovende voeding: als je voor 80 procent gezonde voeding eet waar veel mineralen en vitaminen in zitten die je lichaam ondersteunen bij natuurlijke processen, dan ga je stralen en krijg je meer energie. Dan kun je best voor 20 procent uitzonderingen maken. Je lichaam is dan in staat de ‘slechte’ voeding goed af te breken, zonder dat je je gelijk futloos en mat voelt.

Schermafbeelding 2014-11-28 om 06.14.03

Van bewustwording naar blijvende verandering
Als voedingsdeskundige en detox-coach begeleidt Laurianne haar cliënten bij het maken van een blijvende switch naar een gezond voedingspatroon. In dit boek legt ze in vier stappen uit hoe je dat doet: consciousness, good food, find your poison en transition. ‘Ik wil zoveel mogelijk mensen inspireren om gezonde voeding blijvend te integreren in hun leven. Alles begint met het nemen van kleine stappen, je hoeft je leven niet om te gooien. Als je je een aantal veranderingen eigen kunt maken, ben je al heel constructief bezig zonder dat de druk te hoog wordt en je er uiteindelijk mee stopt. Het gaat om de balans,’ aldus Laurianne.

Schermafbeelding 2014-11-28 om 06.13.52

Over de auteur
Laurianne Ruhé (1985), healthfreak, foodie, yoga¬- en surfliefhebber, was werkzaam als project¬ manager en producer in de mode¬ en reclame-industrie. Jarenlang leefde ze van suikerkick naar suikerdip. Tot haar lichaam het letterlijk opgaf. Ze dook in de wereld van de helende voeding en werkt nu als voedingscoach. Met haar bedrijf Good Food Transition richt ze zich op de positieve verandering die gezonde voeding voor mens en maatschappij kan betekenen.

Beeldcredits: Rachel Schraven

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *