What’s your weakest link?

Je bent zo sterk als je zwakste schakel. Vertel dat aan twee bloedfanatieke trainers en we hangen meteen in de felrode touwen.

Martina Plunger en Sigrid de Vries zijn twee jonge fysiotherapeuten die samen Fysio.com hebben opgericht – een fijne praktijk in Amsterdam Zuid met moderne apparatuur waarmee ze verschillende klachten te kunnen behandelen.

Of klachten voorkomen…want je kan er ook trainen.

2014-07-05 19.24.33

Fysio.com (http://www.fysio.com/) is de eerste praktijk in Amsterdam die werkt met Redcord – een slimme trainingstool met instabiele rode touwen voor functionele training. Het zorgt er voor dat je lichaam meer kracht, balans, coördinatie krijgt. Dat komt omdat je zwakke plekken niet ongemerkt kan compenseren met een sterker deel van je lichaam. Zo voorkom je blessures en kan je veilig werken aan meer spierkracht.

2014-07-05 19.24.37

Samen met Lesley Pelsmaeker, mede-eigenaar en personal trainer bij De Gymzaal (http://de-gymzaal.nl/) mocht ik een Redcord training komen proberen. Martina bouwt de oefeningen fijn op en legt de bewegingen duidelijk uit. De eerste oefeningen voor de core gingen lekker.  Toch fijn als de Redcord ook bevestigt dat het best wel goed zit met je buik en rug. Zeker als je daarbij ook nog eens niet onder hoeft te doen voor je overijverige trainings-mattie. Competitief? Ik? Hoezo?

Maar het gaat bij Redcord dus om het versterken van de zgn. weaklinks in je lijf. Dat zijn de stukken in de spierketens die minder sterk zijn dan de rest. Ook onze weaklinks weet Martina feilloos te vinden. Net nadat ik trots heb vastgesteld dat het met mijn benen ook wel goed zit, hang ik ineens trillend in de touwen. Om een sorry-excuse-van-een-push-up te doen.

Wow, wat een verschil met diezelfde oefening op de vloer. Zo blijkt dus dat ik op allerlei manieren compenseer. En mooi dat de zwakte precies zit waar ik jaren blessures had, bij mijn beide schouders. Toch nog steeds een aandachtspuntje.

2014-07-05 19.24.42

Na de training worden mijn knieën, schouders en buikspieren ook nog even doorgelicht met echoapparatuur. Als je eenmaal weet wat je ziet is het fascinerend. De verschillende lagen in de spieren, gewrichten, wat zitten we toch waanzinnig mooi in elkaar. We zien op de echo nog wat kleine kalkdeeltjes rond de gewrichten waar ik vroeger zo veel last van had, maar het kraakbeen ziet er goed uit.  Ik weet weer genoeg om lekker door te trainen voor mijn eerste marathon in oktober!

Thanks Martina. Ook benieuwd naar Redcord? Maak snel een afspraak bij Fysio.com.

X – Danielle

Head of ESSENTRICS Europe | Master Trainer | Urban Runner | lululemon Ambassador | Filippa K
Essentrics Workout
twitter.com/EssentricsNL
http://www.facebook.com/EssentricsNL

http://instagram.com/danielledewildt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *