Urban
Runners
  • Home
  • magazine
  • Crew
  • About
  • Contact
Urban Runners
  • Home
  • magazine
  • Crew
  • About
  • Contact
  • Food

Granola van amandelen en kaneel

  • 9 februari 2015
  • Redactie
Total
10
Shares
10
0

Granola lijkt een klein beetje op muesli, maar met de ingrediënten van granola kun je eindeloos variëren. Kies je favoriete pitten, noten en zaden, rooster het in de oven en je hebt de granola die jij lekker vindt voor door de yoghurt of als lekkere topping op een gezonde snack bijvoorbeeld. De granola van kaneel en amandelen is heerlijk in combinatie met amandelmelk.

Granola is makkelijk zelf te maken. Je kunt de crunchy granola toevoegen aan je magere kwark of Griekse yoghurt. En met granola aan de basis kun je ook gezonde tussendoortjes te maken. Denk bijvoorbeeld aan een nut bar of granola koekjes als gezonde snack.

De granola van amandelen en kaneel is door de combinatie van havervlokken, amandelpasta en honing zacht en knapperig tegelijk. De smaak is eenvoudig, wat ervoor zorgt dat deze granola in een verscheidenheid van manieren kan worden gegeten. Bovendien is het snel en makkelijk te maken. Granola maken: gezond, lekker en verslavend.

GRANOLA MAKEN

Voorbereidingstijd: 2 min.
Bereidingstijd: 8 min.
Totale tijd: 10 min.
Porties: 8

INGREDIËNTEN

  • ½ kopje amandelpasta
  • ⅓ kopje honing of agave nectar
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel geroosterd lijnzaad
  • 2 kopjes havermout

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de amandelpasta en honing in een kommetje.
  • Zet het kommetje ongeveer 45 seconden in de magnetron.
  • Klop het geheel tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.
  • Voeg de kaneel, vanille-extract en lijnzaad toe en meng het door elkaar.
  • Doe de havermout in een grote kom.
  • Giet de amandelpasta en honing mengsel over de havermout en meng het goed door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verspreid het mengsel over het bakpapier.
  • Bak gedurende 8 minuten in de oven voor een zachte / licht knapperige granola.
  • Als je liever een knapperige granola wilt, bak het dan gedurende 13 minuten.
  • Laat het volledig afkoelen.
  • Breek het in kleine stukjes.
  • Strooi over de yoghurt en bewaar de rest in een luchtdicht bakje.

Bron: Fitgirl.nl

Total
10
Shares
Share 10
Tweet 0
Share 0
Related Topics
  • gezond eten
  • granola
  • healthy
Redactie

Heavy rotation
View Post
  • Food
  • Nieuws

Björn Borg en Poké Perfect lanceren after-workout sport bowl

  • Redactie
  • 17 juni 2020
View Post
  • Food

Goede voornemens? Begin in december!

  • Redactie
  • 17 december 2019
View Post
  • Food
  • Tips & Inspiration

Hardlopen, waar begin je voor de beste resultaten?

  • Redactie
  • 8 augustus 2019
View Post
  • Food

Dit effect heeft hardlopen op je darmen

  • Redactie
  • 2 april 2019
View Post
  • Food
  • Tips & Inspiration

Deze mineralen heb je als hardloper nodig

  • Redactie
  • 14 januari 2019
View Post
  • Food
  • Tips & Inspiration

Dit is waarom je als hardloper beter niet op dieet kunt gaan (en wat je wél kunt doen voor je gewicht)

  • Redactie
  • 2 juli 2018
View Post
  • Food

3 verkeerde eetgewoontes die je als hardloper zou moeten vermijden

  • Redactie
  • 18 april 2018
View Post
  • Food

De beste voeding voor na het hardlopen

  • Redactie
  • 15 december 2017

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Social
Instagram 0
Facebook 4K
Twitter 0
Trending posts
  • Spring de lente in met de nieuwe ASICS Gel-Nimbus 25
    • 3 maart 2023
  • Review: ASICS METASPEED™ tijdens onze trip naar Malaga
    • 9 mei 2022
  • De JBL reflect flowpro oortjes gedesigned voor iedere leefstijl
    • 22 maart 2022
  • Alpe D'huzes training
    Trainen voor een groot doel – wielrennen tijdens de Alpe d’HuZes
    • 8 februari 2022
  • Review: Garmin Venu 2s
    • 31 december 2021

Input your search keywords and press Enter.