Granola van amandelen en kaneel

granola-kaneel2

Granola lijkt een klein beetje op muesli, maar met de ingrediënten van granola kun je eindeloos variëren. Kies je favoriete pitten, noten en zaden, rooster het in de oven en je hebt de granola die jij lekker vindt voor door de yoghurt of als lekkere topping op een gezonde snack bijvoorbeeld. De granola van kaneel en amandelen is heerlijk in combinatie met amandelmelk.

Granola is makkelijk zelf te maken. Je kunt de crunchy granola toevoegen aan je magere kwark of Griekse yoghurt. En met granola aan de basis kun je ook gezonde tussendoortjes te maken. Denk bijvoorbeeld aan een nut bar of granola koekjes als gezonde snack.

De granola van amandelen en kaneel is door de combinatie van havervlokken, amandelpasta en honing zacht en knapperig tegelijk. De smaak is eenvoudig, wat ervoor zorgt dat deze granola in een verscheidenheid van manieren kan worden gegeten. Bovendien is het snel en makkelijk te maken. Granola maken: gezond, lekker en verslavend.

GRANOLA MAKEN

Voorbereidingstijd: 2 min.
Bereidingstijd: 8 min.
Totale tijd: 10 min.
Porties: 8

INGREDIËNTEN

  • ½ kopje amandelpasta
  • ⅓ kopje honing of agave nectar
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel geroosterd lijnzaad
  • 2 kopjes havermout

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de amandelpasta en honing in een kommetje.
  • Zet het kommetje ongeveer 45 seconden in de magnetron.
  • Klop het geheel tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.
  • Voeg de kaneel, vanille-extract en lijnzaad toe en meng het door elkaar.
  • Doe de havermout in een grote kom.
  • Giet de amandelpasta en honing mengsel over de havermout en meng het goed door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verspreid het mengsel over het bakpapier.
  • Bak gedurende 8 minuten in de oven voor een zachte / licht knapperige granola.
  • Als je liever een knapperige granola wilt, bak het dan gedurende 13 minuten.
  • Laat het volledig afkoelen.
  • Breek het in kleine stukjes.
  • Strooi over de yoghurt en bewaar de rest in een luchtdicht bakje.

Bron: Fitgirl.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *